Bakan Avcı, 'Yılın Fotoğrafı' oylamasına katıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA'nın "haber" ve "yaşam" kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğraflarını tek tek inceledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Avcı, 'Yılın Fotoğrafı' oylamasına katıldı!

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı.



Avcı, "haber" kategorisindeki oyunu, Fatih Aktaş'ın "Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de" başlıklı fotoğrafı için kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Musul'da rehin alınıp daha sonra kurtarılan diplomat ve ailelerini özel uçakla Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirdiği ve rehine yakınlarının sevinçle uçağa doğru koştuğu anları yansıtan fotoğrafa ilişkin değerlendirmede bulunan Avcı, "Ben de içinde olduğum için özellikle bu fotoğrafı tercih ederim. Başkonsolosluk çalışanlarının Türkiye'ye getirildiği an bu. Ben de fotoğrafta olduğum için seçiyorum" dedi. 



Bakan Avcı, "yaşam" kategorisindeki oyunu ise Pakistan ordusunun Afganistan sınırındaki Taliban militanlarına karşı başlattığı operasyondan kaçan ve Bannu bölgesindeki mülteci kampına yerleştirilen 3 kız çocuğunun yer aldığı Metin Aktaş'ın "Pakistan'da Mülteciler" isimli fotoğrafından yana kullandı. Avcı, mülteciler meselesinin dünyanın her yerinde çok gündemde olduğunu belirterek, "Onun için bu güzel çocukları seçeyim" değerlendirmesinde bulundu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin