Bakan Akar'dan Rusya ile ortak devriye açıklaması geldi... Akar 'Suriye'nin kuzeyine ilişkin Rusya ile yapılan ortak devriyeler geliştirilebilir' dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile 28 Aralık'ta Moskova'ya gitti. Akar görüşmeyi AK Parti Grubu öncesi değerlendirdi, 'Suriye'nin kuzeyine ilişkin Rusya ile yapılan ortak devriyeler geliştirilebilir' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akar'dan Rusya ile ortak devriye açıklaması geldi... Akar 'Suriye'nin kuzeyine ilişkin Rusya ile yapılan ortak devriyeler geliştirilebilir' dedi

Milli Savunma Bakanı Akar, TBMM'de AK Parti'nin grup toplantısı öncesi, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Akar, "Bunun için de terörle mücadele, terörle mücadele konusunda bugüne kadar yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bu konuda bizim kararlı olduğumuzu muhataplarımıza ifade ettik. Diğer taraftan ilave bir mülteci alma durumu söz konusu değil. Burada önemli olan konulardan biri de ister Türkiye'de olsun ister Suriye’de olsun, bizim birlikte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz var." diye konuştu. 

'MUTABAKATLAR SAĞLANDI'

Türkiye'nin, başta Suriye olmak üzere tüm komşuların hudutlarına saygılı olduğuna değinen Bakan Akar, "Bu hususta yaptığımız görüşmenin devamı olacak. Gerekli mutabakatlar sağlandı. Ortak merkezin kurulması, devriyelerin yapılması ve uzmanların tekrar buluşması şeklinde bu süreç devam edecek. Umudumuz, dileğimiz; bu sürecin makul, mantıklı ve başarılı bir şekilde devam etmesi. Terörle mücadelenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi" dedi. 

ŞAM İLE MOSKOVA'DA TEMAS

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile 28 Aralık'ta Moskova'ya gitti. Akar ve Fidan, Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Abbas ve iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi.

TERÖRLE ORTAK MÜCADELE

Türkiye‐Rusya‐Suriye Savunma bakanları ile istihbarat başkanları toplantısında
Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarındaki terör örgütleriyle ortak
mücadele ele alındı.

Yapıcı havada geçen toplantıda Suriye ve bölgede istikrarın temin edilmesi ve
sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık
kalındı. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin