Bakan Akar 'Dünyanın ilk SİHA gemisini' inceledi. Akar, gemiye helikopterle indi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki “Dünyanın ilk SİHA gemisinde” incelemelerde bulundu. Akar'a TSK'nın komuta kademesi de eşlik etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akar 'Dünyanın ilk SİHA gemisini' inceledi. Akar, gemiye helikopterle indi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile “Dünyanın ilk SİHA gemisi” ve Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip  Anadolu gemisinde incelemelerde bulundu.

Akar, Marmara Denizi’nde deniz kabul testleri devam eden gemiye helikopterle indi.  Anadolu gemisine seyri sırasında deniz kabul testleri süren Türkiye’nin ilk milli denizaltısı Piri Reis de eşlik etti.

Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası alanda kurduğu çok boyutlu ilişkilerle özne haline geldiğini vurgulayan Akar, etki alanının üç kıta, ilgi alanının ise bütün dünya olduğunu ifade etti.

Bu süreçte, görev ve sorumlulukları artan Milli Savunma Bakanlığı'nın Cumhuriyet tarihinin en yoğun ve en başarılı faaliyetlerini icra ettiğini dile getiren Akar, “Bu çerçevede kahraman ve fedakar ordumuz egemenlik ve bağımsızlığımız için ‘hudut, namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta, terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde başta PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı mücadele etmekte, denizlerimizde ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi kararlılıkla korumakta, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı hazır olmak için büyük ve kapsamlı tatbikatlar icra etmektedir” diye konuştu.

'Mesele KKTC’nın tanınması meselesidir'

Türkiye’nin diyalog çağrılarının zafiyet olarak anlaşılmaması gerektiğini vurgulayan Akar, “Samimi olarak iyi komşuluk ilişkileri içinde Ege’deki zenginliklerin adil şekilde paylaşılmasından söz ediyoruz. Ancak bunun yanı sıra şunu da söylüyoruz, hiçbir şekilde ne kendimizin ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu çiğnetmeyecek, hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Akar, üçüncü tarafların olaylara objektif yaklaşmasının önemini belirterek, “Duygusal, önyargılı şekilde taraf olmayın, adil, objektif ve tarafsız olarak olayları değerlendirmelerini istiyoruz” dedi.

Kıbrıs konusunu da “milli bir mesele” olarak nitelendiren Akar, “Garanti ve İttifak antlaşmaları doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Kıbrıs konusunda egemen eşit, bağımsız iki devletten bahsediyoruz. Artık mesele bu devletin kurulması değil, kurulmuş olan bu devletin tanınması meselesidir” diye konuştu.

Bakan Akar 'Dünyanın ilk SİHA gemisini' inceledi. Akar, gemiye helikopterle indi - Resim : 2

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin