Bahçeli'nin komşuluk sözlerine İYİ Partili Zorlu tepki gösterdi: Yakışıksız ifadeler...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, basın toplantısı düzenledi. Zorlu burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem felaketinden etkilenmemesi için harekete geçilmesini kaydederken Devlet Bahçeli'nin kendilerine yönelik tutumlarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli'nin komşuluk sözlerine İYİ Partili Zorlu tepki gösterdi: Yakışıksız ifadeler...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 17 Ağustos'un Marmara depreminin 24. yılı olduğunu, aradan geçen yıllarda birçok vatandaşın yaralarının hala kapanmadığını söyledi.

Yaşanan acılara rağmen gereken derslerin çıkarılmadığını, son olarak Kahramanmaraş merkezli depremler öncesi uzmanların ciddi uyarılarda bulunduklarını anımsattı.

Marmara bölgesi ve özellikle İstanbul için uzmanların büyük bir deprem tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunu sürekli dile getirdiğini vurgulayan Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geride kalan 24 yılda özellikle Marmara Bölgesi'nde dikey mimariyle yola devam kararı aldık. Bu konuda toplanan vergiler, yardımlar nerede ve nasıl kullanıldı? Bunları öğrenelim ki buna göre tedbirler alalım. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra ivedilikle şehir merkezlerinin yükü derhal alınmalıdır. İstanbul'da olası bir depremin çok büyük yıkımlara sebep olacağı hepimizin malumudur. Türkiye'nin acı bir tablo ile daha karşı karşıya kalmaması için hep birlikte ayrım yapmadan derhal çalışmalara başlayalım."

BAHÇELİ'NİN KOMŞULUK SÖZLERİNE TEPKİ 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Partiye yönelik çağrısı sorulan Zorlu, şunları kaydetti:

"Bu konuda açıklamamız çok netti. Sayın Bahçeli'nin doğrudan olmasa da çağrısına, kendi politikalarımız, üslubumuz ve ilkelerimiz çerçevesinde çok açık bir yanıt verdik. Orada bir 'komşuluk' kavramı kullanıldı ama bunun hemen ardından MHP'nin bazı yetkililerinin partimizin varlık sebebiyle misyonuyla, duruşuyla, kadrolarıyla ilgili kullandıkları yakışıksız ifadeler, hakaretler...

İşte burada bir tutarsızlık var mı yok mu bunu kamuoyunun bilgisine ve takdirlerine sunmak isterim. Asla bu iddiaları ve isnatları kabul etmiyoruz."

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin