Bahçeli, Süleyman Soylu'ya destek çıktı. Tuzağa dikkat çekti

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Ankara'daki bombalı saldırı girişimine çok sert tepki gösterdi. Bahçeli'nin gündeminde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'meşrutiyet' sözleri de vardı. Ayrıca terör saldırısı sonrasında sosyal medyada Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelik sözleri de eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli, Süleyman Soylu'ya destek çıktı. Tuzağa dikkat çekti

Konuşmasından satır başları:

Değerli vekil arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, basınımızın değerli temsilcileri bu kutlu çatı altında yeni yasama yılına yüreklerimizin toplu vuruşu ile giriyoruz.

Gazi Meclisimizi kim yok sayıyorsa, unvana kim şaşı bakıyorsa bir karanlık, kuraklık içindedir. Cumhuriyetin kuruluşu temeli TBMM'de atılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk harcı TBMM'de karılmıştır. Türk milleti önce meclis açıp sonra devlet kurmayı başaran nadir devletlerden birisidir.

 

BU ÇAĞRI İSTİKLAL ÇAĞRISIDIR

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık mazisi Meclisimizin kalıcı ve kavrayıcı demokratik niteliğinin çağrısıdır. Bu çağrı istiklal çağrısıdır, Türkiye Yüzyılı hedeflerinin itibarlı çağrısıdır. Gazi Meclis'in tarihi dönüm noktasına şahit olacağız. Milli gururu ortaklaşa paylaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıldönümünü idrak edip, kutlayacağız. 100 yıllık bir geçmişi kucaklayan, önümüzdeki yüzyıla damga vuracak olan Türkiye Cumhuriyeti medarı iftiharımızdır.

Bizim delimiz de vardır, velimiz de vardır. O deliler vatana meftundur, millete meftundur, bağımsızlığa meftundur. En delimiz bile satılmış kalemlerden çok daha akıllı, çok daha zeki, çok daha adam oğlu adamdır.

HAİN EMELLER BARINAMAYACAK

Türkiye bizim yer yüzü cennetimizdir. Türk vatanı kıyamete kadar helali hakkımızdır. Namusumuza emanettir. Hain emeller barınamayacaktır. Bizim delimiz de vardır, velimiz de vardır. O deliler millete, vatana meftundur. En delimiz bile satılmış kalemlerden çok daha akıllı çok daha adam oğlu adamdır.

CUMHUR İTTİFAKI SAYESİNDE DEMOKRASİ GÜVENCE ALTINDADIR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde kronik sorunlara neşter vurduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin umu olduğunu gösterdik. Gücümüze güç kattık. MHP ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu sürece demokrasi güvence altındadır. Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır.

Türkiye'nin öncelikli meselelerin çözümünde her çabayı gösterecek Cumhur İttifakı olacaktır. Türkiye'nin ne geçmişte ne geleceğinde zillete yer yoktur. Terör örgütleri ile can ciğer kuzu sarması olanlara kanacak olan yoktur. Dün ne dediysek aynı kanaatteyiz. Gevşek mizaca hiç sahip olmadık. Siyaseti mert bir şekilde yapmanın amacından sapma göstermedik. Bizi tanıyanlar tanır. Ağzımızdan çıkan her söz bağlayıcıdır. Tutarlılık bizim için vazgeçilmezdir.

 KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER

CHP Genel Başkanı’nın bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur açıklaması, aziz milletimize hakaret ve husumet beyan eder. Parti içi çalkantılardan dolayı şok geçiren Kılıçdaroğlu’nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçen Türk milletidir. Cumhurbaşkanlığı kabinesini kuran Türk milletidir. Güvenoyunu doğrudan ve aracısız kullanan Türk milletidir. Peki bunun neresinde ahlaki ve siyasi boşluk veya meşruiyet sorunu vardır? Demokrasiyi demagojiye çeviren, klasik despotların tavrı neyse aynısını sergileyen Kılıçdaroğlu için siyasi ve ahlaki meşruiyetin kaynağı nedir?

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de FETÖ’cülerle masa kurup ittifak protokolü hazırlamak mı meşruiyettir? HDP’ye, PKK’ya yani Yeşil Sol Parti’ye melun sözler vermek suretiyle aynı ihanet çatısı altında buluşmak mı meşruiyettir? Sorosçu Kavala ile terörist Demirtaş’a özgürlük istemek mi meşruiyettir? Kılıçdaroğlu anlatsın da dinleyelim. Kafasının içindekileri öğrenelim.

SÜLEYMAN SOYLU'YA DESTEK 

Sosyal medyadan İçişleri Bakanlığı ekseninde maksatlı tartışmaların körüklenmesi eski ve yeni bakanlar arasında fitne ve fesat üretimin tahrik edilmesi arsızlık ve ahlaksızlıktır. Tescilli FETÖ'cülerin Sayın Süleyman Soylu'ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki İçişleri Bakanı'nı kötülemeleri bir tuzaktır.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

MHP, yeni anayasanın hazırlanmasında 100 maddelik teklif metniyle hazırdır. Darbe anayasası Türkiye'ye layık değildir."

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin