Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı

Irak Şam İslam Devleti yayın organlarında (IŞİD), örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi'ye ait olduğu söylenen bir ses kaydı yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı

Reuters haber ajansının abonelerine duyurduğu gerçekliği henüz doğrulanamayan 31 dakikalık kayıtta, Musul operasyonunun başarısız olacağından emin olunduğunu söyleniyor ve IŞİD üyelerine 'Türkiye'yi işgal edin' çağrısı yapılıyor.



Kayıttaki, Musul operasyonuna ilişkin bazı ifadeler şöyle;



"İslam Devleti'nin bugün sürdürdüğü büyük cihat ve giderek şiddetlenen bu savaş, zaferden bir adım ötede olduğumuza inancımızı artırıyor. Ninova halkı, 'Allah düşmanlarına" karşı sürdürdüğümüz cihadın zayıflamasına izin vermemeli"



31 dakikalık kayıtta, Türkiye için de ayrı bir bölüm var. Bağdadi'ye ait olduğu öne sürülen ses, IŞİD üyelerine çağrı yaparak, "artık nefretinizin ateşini Türk askerlerine boşaltabilirsiniz" cümlesini kullanıyor.



Kayıttaki Türkiye ile ilgili bir diğer bölümde ise, "Türkiye bugün artık menzilinize girdi, cihadınızın hedeflerinden biri haline geldi. Orayı işgal edin, ve güvenli olduğunu sandığı yerlere korku salın." ifadesi yer alıyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin