Bağcılar Belediyesinin yeni başkanı belli oldu

Sağlık sorunları sebebiyle Bağcılar Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Lokman Çağırıcı, bugün gerçekleşen törenle görevi Abdullah Özdemir'e devretti.

Google Haberlere Abone ol
Bağcılar Belediyesinin yeni başkanı belli oldu

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geçtiğimiz gün görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu. İstifa haberinin ardından yapılan grup toplantısında AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Bağcılar Belediye Başkan adaylarının Abdullah Özdemir olduğunu açıkladı. Bağcılar Belediye Meclisi, yeni belediye başkanını seçmek için toplandı. AK Parti Grubu'nun adayı olarak gösterilen Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı seçildi. Abdullah Özdemir 37, İYİ Parti'nin adayı Hafize Ayşe Çelebi ise 5 oy aldı. Bağcılar Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin ardından belediye başkanlık makamında devir teslim töreni yapıldı. Önceki başkan Lokman Çağırıcı,  Abdullah Özdemir'e görevi devretti.

Törene, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan, başkan yardımcıları, parti temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Lokman Çağırıcı ve Abdullah Özdemir'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

 ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

Özdemir'in siyasete 2006 yılında Bağcılar İlçe Gençlik Kolları'nda başladığı belirtildi. Abdullah Özdemir, 11 Kasım 2007 tarihinde II.Olağan ve 14 Ağustos 2011 tarihinde III. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongrelerinde Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevlerine seçildi. 

Bağcılar Belediyesinin yeni başkanı belli oldu - Resim : 2

Özdemir, bu süre içerisinde Amerika / Washington'da bir düşünce kuruluşunda Ortadoğu, Amerika ve Dünya Siyaseti üzerine eğitim aldı ve halen AK Parti Gençlik İstanbul İl Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu'nda görev alıyor. Özdemir Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı müracaatından dolayı Kasım 2013'te Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldı.  2019 yerel seçimlerinde AK Parti Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçilen Özdemir, aynı zamanda İBB Meclisi Üyesi ve Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı görevini üstleniyor. İngilizce bilen Özdemir, evli ve 1 çocuk babası.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin