Badem göz ameliyatı nedir, kalıcı mı. 2023 badem göz estetiği fiyatı ne kadar. Badem göz ameliyatı nasıl yapılır, kaç güne iyileşir?

Badem göz son zamanların popüler estetik işlemlerinden biridir. Gözlerin çekik durmasını sağlayan ve daha keskin bir görüntü veren badem göz ameliyatı hakkında detaylar araştırılıyor. Peki Badem göz ameliyatı nedir, kalıcı mı? 2023 badem göz estetiği fiyatı ne kadar? Badem göz ameliyatı nasıl yapılır, kaç güne iyileşir?

Google Haberlere Abone ol
Badem göz ameliyatı nedir, kalıcı mı. 2023 badem göz estetiği fiyatı ne kadar. Badem göz ameliyatı nasıl yapılır, kaç güne iyileşir?

Badem göz ameliyatı kısaca gözlere badem şekli vermek için gerçekleştirilen ameliyata denir.

Estetik operasyonların çoğalmasıyla adeta bir furya haline gelen badem göz ameliyatının detaylı içeriği merak ediliyor.

Peki Badem göz ameliyatı nedir, kalıcı mı? 2023 badem göz estetiği fiyatı ne kadar? Badem göz ameliyatı nasıl yapılır, kaç güne iyileşir?

BADEM GÖZ AMELİYATI NEDİR?

Kadınlar için kozmetik açıdan en popüler göz şeklinin badem göz olduğu ifade ediliyor. Tıp dilinde kantoplasti adı verilen badem göz ameliyatı ile gözler daha iri ve büyük gözüküyor.

BADEM GÖZ AMELİYATI KALICI MI?

Badem göz ameliyatı kalıcı bir uygulamadır. Ancak yaşın ilerlemesiyle dokularda sıvılar azalır ve elastikiyetini kaybeder. Yer çekimi gibi etkenler de göz çevresinde sarkma, kırışıklığa neden olur.

BADEM GÖZ AMELİYATI KİMLERE YAPILIR?

Badem göz ameliyatı estetik bir ameliyattır. Dolayısıyla doktorun da kontrolü eşliğinde, isteyen herkes badem göz ameliyatı olabilir. Badem göz ameliyatı genellikle şu kişiler tarafından tercih edilir;

  1. Yorgun bakıştan kurtulmak isteyenler
  2. Genç görünmek isteyenler
  3. Göz çevresini estetik olarak beğenmeyenler
  4. İki göz arasında asimetri olanlar
  5. Çekik göz formu isteyenler
  6. Yaş ilerlemesine bağlı olarak gözlerinde sarkma olan kişiler
  7. Düşük göze sahip olanlar
  8. Göz kapaklarında sorun olanlar
  9. Göz çevresinde kırışıklık olanlar

BADEM GÖZ AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Badem göz ameliyatı lokal veya genel anestezi ile yapılır. Yaklaşık 40 - 60 dakika süren badem göz ameliyatında gözün dış tarafından küçük bir kesi atılır. Sonrasında gözün dış kenarı özel cerrahi ipliklerle yukarı çekilir ve kemik zarına sabitlenir. Başlangıçta göz kenarına atılan kesi dikilir ve ameliyat sona erer.

BADEM GÖZ AMELİYATI KAÇ GÜNE İYİLEŞİR?

Badem göz ameliyatı yaklaşık 10 gün gibi kısa bir sürede hızlıca iyileşir. Kişiler ameliyattan birkaç gün sonra günlük yaşantısına dönebilir. Bazı dikişler kendiliğinden eriyebilirken bazı dikişlerin ise alınması gerekir.

BADEM GÖZ AMELİYATINDAN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Badem göz ameliyatı olduktan sonra makyaj veya temizlik yaparken dikkat edilmelidir. Ameliyat bölgesinin kimyasal maddelerden uzak tutulması gerekir.

Badem göz ameliyatından sonra ödem, şişlik, ağrı, morluk, kızarıklık gibi durumlar görülebilir. Bunların olmaması için doktorun söylediklerine dikkat edilmelidir.

BADEM GÖZ AMELİYATINDA YARA İZİ KALIR MI?

Badem göz ameliyatında yara izi kalmaz.

2023 BADEM GÖZ AMELİYATI FİYATI NE KADAR?

Badem göz ameliyatı fiyatları şehre, hastaneye, doktorun tecrübesine ve zamana göre değişir. 2023 badem göz ameliyatı fiyatları birçok yerde farklı olabilir. En sağlıklı bilgi doktorlara başvurarak alınır. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin