Bacakları her yıl 5 ila 7 santimetre arasında şişiyor. Çaresiz hastalığa yakalanan Demirezen yaşadıklarını anlattı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Tuncer Demirezen milyonda bir görülen hastalığa yakalandı. Her yıl 7 santimetre büyüyen Demirezen'in bacakları 80 satimetre çapına ulaştı. Demirezen yaşadığı zorlukları aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Bacakları her yıl 5 ila 7 santimetre arasında şişiyor. Çaresiz hastalığa yakalanan Demirezen yaşadıklarını anlattı
İHA

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan evli ve 4 çocuk babası Tuncer Demirezen, 25 sene önce ayaklarında karıncalanma nedeniyle hastaneye gitti.

Kalp damar cerrahisine giden Demirezen, 'fil hastalığı’ olarak bilinen ‘lenfödem’ hastalığına yakalandığını öğrendi.

Ayakkabı ve pantolon bulmakta zorlanan Demirezen, tedavisi olmayan hastalığı nedeniyle yaşadıklarını anlattı.

"AĞRILAR ARTMAYA BAŞLADI"

25 yıl önce ayağında ufak bir şişlik olarak başlayan hastalığıyla ilgili konuşan Demirezen, "Her yıl 5 ile 7 santimetre arası büyüyordu. Bu yıl yine 7 santimetre büyüdü. Seneye tahminim 5 santimetre büyüyecek. Zor, yani artık ağrılar artmaya başladı" dedi.

ŞİŞLİĞİN SEBEBİ: DAMAR TIKANIKLIĞI

Tedavisi için birçok ile gittiğini belirten Demirezen, “İstanbul’dan tut Ankara, Kayseri yani gezmediğim yer kalmadı. Çaresini bulamadım. Fil hastalığı beyaz kan damar tıkanıklığı. Beyaz kan damarı tıkalı olduğu için dolaşım olmadığı için şişkinlik yapıyor. Diz kapağından aşağıda şuanda. Umarım yukarılara çıkmayacak. Çok küçük bir büyüklükte başladı, ayağımın üst tarafından başladı. O zaman ayakkabılar oluyordu, şimdi olmuyor. Pantolon ve ayakkabı diktiriyoruz. Geçen ölçtük 80 santimetre büyüklüğünde. Hazır pantolonu 5 tane alıyoruz 3 tane çıkıyor. 5 tane pantolon veriyorum 3 tane geri alabiliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin