Babalar Günü ne zaman, hangi gün. 2023 Babalar Günü tarihi

Babalar Günü tarihi haziran ayına geri sayım başlamışken sorgulanıyor. Babalar Günü Dünya'nın birçok yerinde haziran ayında kutlanıyor. Babalar Günü'nün onuruna kutlanan bu özel günde çocuklar babalarına hediye alır, çeşitli kutlamalar yapar. Peki Babalar Günü ne zaman, hangi gün. İşte 2023 Babalar Günü tarihi.

Google Haberlere Abone ol
Babalar Günü ne zaman, hangi gün. 2023 Babalar Günü tarihi

Babalar Günü tarihi mayıs ayının bitmesine sayılı günler kala araştırılıyor.

Babalar Günü bu yıl 18 Haziran 2023 Pazar günü kutlanacak.

Bu özel günde babalara en sık alınan hediyeler saat, gömlek, cüzdan, ayakkabı, parfüm ve kravat oluyor.

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünüyordu. Dodd'un babasu anneleri yokken 6 çocuğunu tek başına büyütmüştü. Dodd, babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü olmasını istedi ancak çalışmalarını yetiştiremeyince kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelendi.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. 1924'te ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları destekledi. 1996 yılında o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bildiri yayımladı. 1972'de ise başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil oldu.

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANIR?

Babalar Günü Dünya çapında çeşitli tarihlerde kutlanır. Babalar Günü'nü birçok ülke haziran ayının üçüncü pazar günü kutlarken Avustralya ve Yeni Zelanda'da Babalar Günü Eylül ayının ilk Pazar gününe denk gelir. Babalar Günü Tayland'da ülke kralının doğum günü olan 5 Aralık'ta kutlanır. 

BABALAR GÜNÜNDE NE HEDİYE ALINIR?

Saat

Tişört

Çorap

Cüzdan

Bardak

Anahtarlık

Traş losyonu

Termos

Bluetooth Kulaklık

Spor Aletleri: Dambıl, Atlama İpi, Bench Aleti

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin