Babacan, Erdoğan'ın Soros'la görüşmelerini anlattı

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın George Soros ile geçmiş dönemde en az 2-3 defa görüştüğünü söyledi. Babacan, "Benim olmadığım, fotoğraf karesi alınmayan görüşmeleri de oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Babacan, Erdoğan'ın Soros'la görüşmelerini anlattı

DEVA Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık tepki gösterdiği iş insanı George Soros'la gerçekleştirdiği görüşmeleri anlattı. 

"Sayın Erdoğan'ın Soros ile en az 2-3 defa yüz yüze görüşmüşlüğü var. En az bir tanesinde ben vardım. Yüz yüze konuştu, Türkiye'ye yatırım için davet ettiği, Türkiye'ye daha çok finansman getirmesiyle ilgili. Tema buydu" diyen Babacan, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye yatırım yapın, Türkiye'de daha çok iş yapın' türü görüşmeler bunlar. Bir yatırımcı ve iş insanı olarak, o dönemlerde pek çok uluslararası yatırımcıyla yapılan görüşme gibi Soros'la da görüşmeler oldu. En az bir tanesinde ben vardım.

O gün öyle, bugün böyle. İktidarın ve Sayın Erdoğan'ın tutumunda bir tutarlılık aramayın. O gün işine öyle geliyordu, bugün işine böyle geliyor. Hesap soran falan da yok. Bu tutarsızlıkları hatırlatmadıktan sonra daha pervasız bir siyaset yapılabiliyor. Kitlelerin hafızası balık hafızasıdır. Bugün geçerli akçe hangisi, hangi söylem gider, bir hafta da olsa insanların dikkatini nereye çekebiliriz diye söyleyip geçiyor."

'O GÜNLERDE BU TÜR GÖRÜŞMELER ÇOK YAPILIYORDU'

2002 yılında çekilen kendisinin de yer aldığı fotoğraf hakkında konuşan Babacan, “Hükümet kurulduktan sonra Kasım 2002'deki bir fotoğraf. Ben ekonomi bakanıydım. Rahmetli Kemal Unakıtan, Abdüllatif Şener ve Erdoğan vardı. O günlerde bu tür görüşmeleri çok yapıyorduk. Türkiye'nin yerli veya uluslararası sermaye ve yatırıma çok ihtiyacı vardı. Türkiye'ye sermaye getirecek kim var kim yoksa yoğun görüşmeler yapılıyordu. Bu görüşmeler Türkiye'de de yurt dışında da yapılıyordu” ifadelerini kullandı.

Davos'taki görüşme içinse Babacan, “O görüşme trafiğinde böyle bir görüşme yapılmıştı. Benim olmadığım, fotoğraf karesi alınmayan görüşmeleri de oldu” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin