Azra Kohen'i karalayan o yazar, Elif Şafak mı?

Ünlü yazar Azra Kohen, Magazin Noteri'ne konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Azra Kohen'i karalayan o yazar, Elif Şafak mı?

Fi Çi Pi kitap serisinin yazarı Azra Kohen, yeni kitabı 'Gör Beni' ile, Ali Eyüboğlu ve İlkay Buharalı’nın hazırlayıp sunduğu Türkiye’nin ilk YouTube canlı yayın magazin programı 'Magazin Noteri'ne konuk oldu.



Ünlü yazar Azra Kohen, Magazin Noteri’nde, Fi kitabının neden basılmadığından dizisinin neden bittiğine kadar birçok konu hakkında Ali Eyüboğlu ve İlkay Buharalı’nın sorularını yanıtladı.



'Önce kitabın satmaz dediler, sonra milyon dolar teklif ettiler'



Fi kitabını yazdıktan sonra bir süre kitabı basacak bir yayınevi bulamadığını belirten Kohen, “Eşimin bir tanıdığı aracılığıyla Fi’yi bir yayınevine gönderdik. Daha sonra beni bir toplantıya çağırdılar ve kelli felli bir beyefendi bana 1 saat boyunca kitabın neden hiç satmayacağını anlattı. Kitabın çok kalın olduğunu, 12 karakteri 2 karaktere indirmem gerektiğini söyledi ve kendince kitabı yeniden yarattı. Ancak ben söylediği hiçbir şeyi dinlemedim ve başka bir yayınevine mail attım. Gönderdiğim yayınevi kitabı Gezi Parkı olaylarından bir gün önce bastığı için kitabım dağıtılamadı. Kulaktan kulağa yayıldı. Daha sonra Destek Yayınları benimle iletişime geçti ve Fi Çi Pi’yi basmak istediklerini söylediler. Kitaplar listelerde hızla en üst sıralara yükseldi” diyen Azra Kohen, “kitabın satmaz” diyen dönemin en büyük yayın evinden daha sonra milyon dolarlık teklif aldığını ancak bu teklifi kabul etmediğini anlattı.



'Azra Kohen'i karalayan o yazar, Elif Şafak mı?'



Azra Kohen canlı yayınına katıldığı Magazin Noteri’nde; ilk kitabı “Fi çok satmaya başladıktan sonra ünlü bir yazar ve ekibinin kitap hakkında basmakalıp negatif yorumlar yazdığını öğrendik” ifadelerini kullandı. Ali Eyüboğlu’nun karalama yapan bu yazarın Elif Şafak olup olmadığı sorusuna yorum yapmak istemediğini belirten ünlü yazar, “Onun kitabını okuyan neden benim de kitabımı okumasın? Bu yapılan salaklıktır, kafa çalışmama hali, beyin sapıklığıdır.” şeklinde konuştu.



Azra Kohen'den HAluk Levent itirafı



"Yeni kitabımda Haluk Levent’ten esinlendim" Yeni çıkacak kitabı hakkında ilk kez Magazin Noteri’ne konuşan Azra Kohen, “Son 2 yıldır Haluk Levent’i sıkı takip ediyorum. Hatta hakkında yeni bir karakter bile oluşturdum. “Dinle Beni” isimli kitabımda Haluk Levent’ten esinlendiğim bir karakter var.” açıklamasını yaptı.



'Fi büyük ders oldu, yeni kitabımın senaryosunu kendim yazıyorum'



Son olarak Fİ dizisinin neden bittiğini de açıklayan ünlü yazar, ”Ay Yapım’ın sahibiyle bir görüşme gerçekleştirmiştik ancak anlaşamamıştık. Ben dizinin 140 dakika bir televizyon kanalında yayınlanmasını istemiyordum. Dizi internette yayınlanmaya başladı ve çok güzel bir iş ortaya koydular. Ancak 2. sezonda diziyi kitabın içinde olmayan bir aşk üçgenine dönüştürdüler. 2. sezonda normalde Can Manay’ın Bilge’yi nasıl avladığını görmemiz gerekiyordu. Bilge’yle Can Manay’ın hikayesi Duru’yla Can Manay’ın hikayesinden çok daha güzel bir hikaye. Üçleme de o yüzden çok sevildi. Normalde ana karakteri Bilge. Dizi kitabın önüne geçtiği için bitirme kararı vermedik. 1. sezon senaryoları için benim de fikrim alınıyordu. Ancak 2. sezonda fikrim alınmamaya başlandı. Bu yüzden bitirme kararı aldık. Yeni kitabımın senaryosunu bizzat kendim yazacağım” şeklinde konuştu.



Azra Kohen'i karalayan o yazar, Elif Şafak mı?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin