Azra Kohen'den eski yayınevine telif davası!

Rekortmen yazar, eski yayınevine Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarihi simgeleyen 1919 TL'lik telif davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
Azra Kohen'den eski yayınevine telif davası!

Türkiye'nin en çok okunan yazarlarının başında gelen Azra Kohen, dizi filme de aktarılan Fi, Çi, Pi ile AEDEN kitaplarıyla ilgili büyük bir hukuk savaşı başlattı.



Ünlü yazar, geçen aylarda oyuncu Başak Sayan'ın hakkında ortaya attığı eserlerinde kendi kitaplarından alıntı yaptığı suçlaması üzerine harekete geçip iftira ve tazminat davası açmıştı. Ünlü yazar, şimdi de en çok satanlar listesinden inmeyen 4 kitabının yayını ve dağıtımıyla ilgili 2014 yılında anlaşma yaptığı Yelda Cumalıoğlu'nun sahibi olduğu yayınevi Destek Yapım Prodüksiyon Dış Ticaret A.Ş'ye karşı telif davası açtı.



Ünlü yazarın avukatı Celile Zelal Bol, İstanbul Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Azra Kohen, dava dilekçesinde kitapları için yayınevinin kendisiyle yaptığı yüzde 15'lik telif yüzdesi anlaşmasına uymadığını, büyük miktarda eksik ödeme yapıldığını, Kahraman Tazeoğlu ve Mehmet Ali Güller gibi yazarların kitaplarının bandrollerinin kendi eserleri için kulllanıldığına dair kayıtların tespit edildiğini, bu durumu da Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Müdürlüğü kayıtlarını incelediğinde görüp hayretler içinde kaldığına yer verdi. Kohen, bu nedenle mahkemeden telif haklarının tespiti ve eksik ödenen telifin tespiti, hatalı bandrol ve basılan kitapların tespiti ile telif hakkının ödenmesini talep etti. Ünlü yazarın dava bedelinin ise oldukça manidar olması dikkat çekti.



Azra Kohen, ıslah ve fazlaya dair hakları saklı kalmak kaydıyla Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 1919'u simgeleyen 1919 TL'lik tazminat bedeli istedi.



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin