Aziz Nesin, Çankaya Mizah Festivali'nde anıldı

Bu sene Aziz Nesin anısına ikinci defa Ankara'da düzenlenen Çankaya Mizah Festivali'nde mizah dünyasının önemli isimleri sahne aldı.

Google Haberlere Abone ol
Aziz Nesin, Çankaya Mizah Festivali'nde anıldı

Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla ikinci defa Ankara'da düzenlenen Çankaya Mizah Festivali'ne Ankaralılar büyük ilgi gösterdi. Bu sene Aziz Nesin'in anısına ithaf edilen festivalde Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka'nın katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde Metin Uca, Vedat Özdemiroğlu, ve Renan Bilek kişisel gösterileriyle sahne alırken, Levent Cantek eseri Dumankara’yı çizerleriyle birlikte anlattı.



Aziz Nesin şiirleri izleyicileri duygulandırdı



Orhan Alkaya, Sezai Aydın ve Güven Kıraç’ın Aziz Nesin şiirlerini Ciğdem Erken’in piyanosu eşliginde seslendirdikleri etkinlik ayakta alkışlandı. Nebil Özgentürk tarafından kaydedilen ve tüm geliri Nesin Vakfı’na bağışlanacak olan “Şimdi Şiirin Tam Zamanıdır”da ünlü makyaj sanatçısı Derya Ergün’ün Güven Kıraç’a yapmış oldugu Aziz Nesin makyajı büyük beğeni topladı.



Sinema’da Üç Muzipler izdiham yarattı



Derya Durmaz’ın moderatörlüğünde Sırrı Süreyya Önder ve Ezel Akay’ın katılımı ile gerçekleşen Sinema’da Üç Muzipler söyleşisine ilgi büyük oldu. Üç saate yakin süren söyleşiye yeni filminin çekimleri sebebiyle katılamayan Yüksel Aksu telefonla bağlandı.



Kapanışı Bulutsuzluk Özlemi yaptı



Festivalin son günü Ankara Kuğulu Park’ta sahne alan Bulutsuzluk Özlemi konseri büyük coşku ile karşılandı. Festivalin kapanış partisinde düzenlenen Komedi Gecesi’nde Deniz Alnıtemiz ve Başak Buğday’ın gösterileri izleyicileri kahkahaya boğarken DJ Güven Erkin Erkal’ın müzikleri katılımcıları neşelendirdi.



Sergiler devam ediyor



Turgut Çeviker tarafından düzenlenen "91 Yıl 91 Karikatür" ve Ohannes Şaşkal'ın "Placebo" adlı sergileri Çağdas Sanatlar Merkezi'nde, Ali Şur'un "Çiziyorsam Sebebi Var" ve Metin Üstündağ'ın "Ağlamak" adlı sergileri ise Galeri Kara'da 8 Mayıs'a kadar Ankaralılarla buluşmaya devam edecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin