Azerbaycan televizyonu ve Anadolu Ajansı'ndan anlaşma!

Region TV kanalı, Anadolu Ajansı ile abonelik anlaşması imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan televizyonu ve Anadolu Ajansı'ndan anlaşma!

Azerbaycan'ın en etkili televizyonlarından Region TV kanalı, Anadolu Ajansı (AA) ile abonelik anlaşması imzaladı.



100. Yıl Vizyonu çerçevesinde 11 dilde yayın yaparak dünyanın en etkin 5 haber ajansından biri olma hedefiyle Türkçenin yanında sırasıyla İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça ve Kürtçe yayın yapan AA, yayın dili sayısını artırmanın yanı sıra farklı ülkelerde abone sayısını artırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Rusça haber yayınında yeni bir dönem başlatarak bölge medyasının önemli bir içerik sağlayıcısı konumunu güçlendiren Anadolu Ajansı, Rusça yayını için abonelik sürecini başlattı.



Azerbaycan'da da faaliyet alanını genişleten ve ülke medyası ile ilişkilerini ilerleten AA, ülkenin etkili televizyon kanallarından Region TV ile abonelik anlaşması imzaladı. Bakü'de imzalanan anlaşmayla Region TV, 2014 yılından itibaren AA'nın haber hizmetlerinden yararlanacak.



Azerbaycan görsel medyası ile abonelik görüşmelerini sürdüren AA, yazılı medya ile de işbirliğini devam ettiriyor.



AA'nın haber hizmetinden bir süredir faydalanan Azerbaycan'ın en yüksek tirajlı gazetelerinden Yeni Müsavat'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Rauf Arifoğlu, AA'dan aldıkları haber hizmetiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, çalışma şekli, iş kalitesi ve hızı ile bölgeye yeni bir habercilik anlayışı getiren AA ile çalışmaktan memnun olduklarını söyledi.



AA'nın kendileri için hem Türkiye hem de dünya haberlerine ulaşım olanağı sağladığını belirten Arifoğlu, "AA'nın çalışmalarını takdir ediyorum. AA'nın Azerbaycan basını ile çalışması bizim için de sınırların genişlemesi anlamında destektir. İşbirliğinden memnunuz ve bu işbirliğinin uzun süreli olmasını istiyoruz" diye konuştu.



AA'nın yaptığı çalışmaları ve ürettiği haberleri yakından izlediklerini söyleyen Halk Cephesi gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Elçin Mirzebeyli de bu çalışmalardan memnun olduklarını belirtti.



AA tarafından üretilen Azerbaycan ve Türk dünyasıyla ilgili haberlerin Türkiye medyasında büyük ölçüde yer bulduğunu ve bunun da bölgenin Türkiye ve dünyada daha iyi tanıtılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Mirzebeyli, AA'nın Azerbaycan medyası ile daha sık ilişki içerisinde olması gerektiğini ifade etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin