Azerbaycan, Karabağ'a operasyon başlattı! Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait radar istasyonunu vurdu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmamakta, yalnızca meşru askeri hedefler yok edilmektedir." denildi. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise Azerbaycan sınırındaki durumun "istikrarlı" olduğunu belirtti. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Karabağ’da başlatılan operasyon kapsamında Ermenilere ait radar istasyonunu vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan, Karabağ'a operasyon başlattı! Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait radar istasyonunu vurdu

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek gerekçesiyle "antiterör operasyonu" başlatıldığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki Ermenistan güçlerin kontrolündeki topraklarda yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ardından anayasal yapıyı yeniden tesis etmek gerekçesiyle bölgede "antiterör operasyonu" başlatıldığını bildirdi.

BİR DEVLET MEMURU ÖLDÜ, 4 POLİS ŞEHİT OLDU

Karabağ’da Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi çalışanlarının mayın patlaması sonucu ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı. Patlama sonucu 4 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yasa dışı faaliyetlerde bulunan silahlı Ermeni grupların döşediği bir mayın daha infilak etti. Bugün Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi çalışanlarının mayın patlaması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patladı.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, polise ait "Kamaz" marka araç Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa yolunda ilerlerken yerel saatle 04.30 sıralarında ermeni gruplar tarafından döşenen bir mayının infilak ettiği belirtildi. Hocavend ilinin Tağaverd köyünde yeni yapılan tünel yolunda meydana gelen patlamada polis memurları Asım Camalzade, Ramil Şirinov, Seymur Mahmudov ve Hazar Zamanov olay yerinde hayatını kaybetti. Bakanlık, yaralanan 5 kişinin ise hastaneye sevk edildiğini ve terör eylemi olarak nitelendirilen olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Azerbaycanlı 2 işçi ölmüştü

Azerbaycan Karayolları Devlet Dairesi, bugün yerel saatle 03.45 sıralarında Ahmedbeyli-Füzuli-Şuşa karayolunda çalışma yürüten karayolları devlet dairesine ait bir aracın geçişi sırasında tanksavar mayının infilak etmesi sonucu 2 kurum çalışanının hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Karabağ'da başlatılan antiterör operasyonuna ilişkin ilk görüntülerde Ermeni mevzilerinin vurulduğu görülürken, Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise dikkat çekti. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan sınırındaki durumun stabil olduğunu ve Dağlık Karabağ'da Ermenistan ordusuna bağlı askerlerin bulunmadığını açıkladı.

RUSYA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Rusya Karabağ konusunda Azerbaycan ile de iletişim halinde. Yakında bir bildiri yayınlayacağız. Karabağ'da tansiyonun yükselmesinden endişe duyuyoruz. Taraflara kan dökülmesini durdurma çağrısı yapıyoruz." dedi. 

Milli Savunma Bakanı Güler Azerbaycanlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: "Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hasanov, mevkidaşı Güler'e Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki terörle mücadele operasyonu hakkında bilgi verdi. Yaşar Güler, Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan'ın yanında olduğunu ifade etti."

PAŞİNYAN: ERMENİSTAN'DA DARBE ÇAĞRILARI YAPILIYOR

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'da çeşitli kaynaklar tarafından darbe çağrılarının yapıldığını ifade etti.

Paşinyan, "Azerbaycan güçleri Karabağ'daki nüfus merkezlerini ele geçirmeye çalışıyor. Karabağlı ayrılıkçılarla temas halindeyiz. BM Güvenlik Konseyi ve Rus Barış Gücü askerlerinin durumu istikrara kavuşturmasını bekliyoruz." dedi.

Diğer taraftan Ermenistan, Azerbaycan'ı Karabağ'da etnik temizlik yapmaya kalkışmakla suçladı. Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların sözcüsü, Azerbaycan güçlerine direndiklerini belirterek, Azerbaycan güçleri Karabağ bölgesinin içlerine doğru ilerlemeye çalışıyor. Karabağ'da sivil halk arasında can kayıpları var.” dedi.

AB'DEN KINAMA 

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin Karabağ'daki askeri gerilimi kınadığını belirterek, "Azerbaycan'ın mevcut askeri faaliyetlerini durdurması yönünde çağrıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

***Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait radar istasyonunu vurdu

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Karabağ’da başlatılan operasyon kapsamında Ermenilere ait radar istasyonunu vurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Azerbaycan topraklarında Hocavend bölgesi yönünde Ermenistan silahlı kuvvetleri birliklerine ait P-18 radar istasyonu (RLS) birliklerimizin isabetli atışıyla imha edildi” denildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi, Karabağ'da başlatılan antiterör tedbirlerinin durdurulması için yasa dışı Ermeni silahlı gruplarının teslim olarak silah bırakması ve yasa dışı rejimin kendini feshetmesi gerektiğini, aksi takdirde tedbirlerin sonuna kadar sürdürüleceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında kurduğu ve desteklediği yasa dışı rejimin "müzakere" çağrısında bulunduğu bildirilerek, Karabağ'da yaşayan Ermeni sakinlerinin temsilcilerinin yeniden entegrasyon konularını görüşmek üzere defalarca diyaloga davet edildiği, onların her seferinde bu davetleri geri çevirdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi, ülkemizin Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni vatandaşların temsilcileriyle Yevlah şehrinde görüşmeye hazır olduğunu beyan ediyor. Ancak terörle mücadele tedbirlerinin durdurulması için yasa dışı Ermeni silahlı gruplarının beyaz bayrak çekmesi, tüm silahlarını teslim etmesi ve yasa dışı rejimin kendini feshetmesi gerekiyor. Aksi takdirde terörle mücadele tedbirleri sonuna kadar sürdürülecektir." ifadeleri yer aldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek ve Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılarak Azerbaycan topraklarından çıkarmak amacıyla lokal antiterör önlemleri başlatıldığını duyurmuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin