Aytuğ Atıcı tv100 canlı yayınında adaylıktan vazgeçmek için şartlarını sıraladı. Atıcı nasıl ikna olacağını duyurdu

CHP eski milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı tv100'ün yeni programı Başak Şengül ile Doğru Yorum'da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daha önce CHP Genel Başkanlığı için adylığını duyuran Atıcı, adaylıktan vazgeçme şartlarını sıraladı. İşte tv100'deki o çarpıcı açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Aytuğ Atıcı tv100 canlı yayınında adaylıktan vazgeçmek için şartlarını sıraladı. Atıcı nasıl ikna olacağını duyurdu

tv100'ün yeni programı Başak Şengül ile Doğru Yorum'a bağlanan 24. ve 26. dönem CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, değişim tartışmalarıyla ilgili "Ben 2020 yılında çıkıp 'ben bu partide genel başkan olmak istiyorum' dedim. Bunun en önemli sebebi Abdullah Gül'ün partimiz, genel başkanımız tarafından aday gösterileceği yönündeki duyumlardı. Böyle bir durumda benim Ekmeleddin İhsanoğlu olayını bir yol kazası olarak gören bir insan olarak Gül'ün aday gösterilmesi kesinlikle CHP'nin ilkelerine aykırı bir şey olarak çıktım. Yeterli imzayı bile bulamadan 'adaylaşamadım'. O gün yaptığım haklı çıkış, bugün beni 'nereden çıktı bu Aytuğ Atıcı? ne oldu da değişim istiyor?' noktasından uzaklaştırdı. Bu süreçte çıkıp tekrar adayım diye söylemeyeceğim ama çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız CHP'nin sahipsiz olmadığını göstermek ve alternatif olmak için devam ediyor." dedi.

"UZLAŞI VE ORTAK AKLI BULMA ÇALIŞMALARIMIZ ÜRÜN VERİRSE BEN ADAYLIKTAN VAZGEÇERİM"

Adaylıktan vazgeçme şartıyla ilgili Atıcı "Zaman gelir, zemin oluşur, uzlaşı ve ortak aklı bulma çalışmalarımız ürün verirse ben adaylıktan vazgeçerim. Aday olan kişinin 1. sıraya Türkiye, 2. sıraya CHP'yi, 3. sıraya kendisini koyduğuna ikna olduğum zaman aday olmayı hiç düşünmem bile. Ben hekimim, ben kendimi hiçbir zaman siyasetçi olarak görmedim. Bir ortak akıl ortaya çıkarabilirsek elbetteki bir genel başkan adayı bulmak zor değil." diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN YÖNETİM ZİHNİYETİNİ DEĞİŞTİRMEKTİR"

Atıcı "Kişi değiştirmeye çalışanlar akılsızdır. Kişi değiştirmek için ömrünü harcayanların aklına yazık. Değişimden anladığımız A kişisinin yerine B kişisinin gelmesi değildir. Bugün Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu indirin, Aytuğ Atıcı’yı çıkarın eğer yönetim zihniyeti değişmezse, değişecek bir tek şey vardır büyükşehir belediye başkanlarını Kemal Kılıçdaroğlu değil Aytuğ Atıcı belirleyecektir, ne farkı, ne anlamı var bunun. Burada önemli olan yönetim zihniyetini değiştirmektir." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından parti içindeki görevine son verilen Atıcı "Partinin bu kadar sıkışıklığı durumunda genel başkan alternatifi olarak ismim sıkça dolaşıyor. Bu da herkesin kulağına gidiyor. Partinin bu kadar sıkıntılı döneminde adaylık için taban bizi işaret ediyor." demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin