Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı

Usta oyuncusu Ayşen Gruda, Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın 'Domates Güzeli' lakaplı usta oyuncusu Ayşen Gruda, Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende duygu dolu anlar yaşanırken, Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda ünlülere sitem etti. Torunu Emre Gruda ise anneannesinin tabutunun üzerine kapanıp gözyaşı göktü...



Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı



74 yaşında tedavi gördüğü Pankreas Kanseri ve kanamadan dolayı hayat mücadelesini kaybeden, Ayşen Gruda sevenleri tarafından bugün son yolculuğuna uğurlandı.



Hababam Sınıfı, Gülen Gözler,Aile Şerefi,Çöpçüler Kralı,Tosun Paşa gibi sayısız filmde oyna rol alan Ayşen Gruda için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.



Yılmaz Gruda'dan sitem: 'Onlar adına utanıyorum'



TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı törende Ayşen Gruda'nın kızı Elvan Gruda, torunu Emre Gruda taziyeleri kabul etti. Törene Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda, şarkıcı Betül Demir, Ali Sunal, İlyas Salman, Müjdat Gezen, Nevra Serezli, Ahmet Arıman, Tuncay Akça, Demet Akbağ, Işıl Yücesoy, Suzan kardeş gibi ünlü sanatçılar ve sevenleri katıldı.



Ayşen Grudan'nın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı başını cami avlusuna getirildi. Duygu dolu anların yaşandığı törende, sevenleri Gruda'nın tabutunun üzerine kırmızı karanfil bıraktı. Ayşen Gruda'nın torunu Emre Gruda anneannesinin tabutunun üzerine kapanıp gözyaşı göktü.



Cenaze namazının ardından Ayşen Gruda'nın Türk bayrağına sarılı naaşı omuzlara alındı ve sevenleri tarafından uzun süre alkışlandı. Gruda'nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.



Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2



'BU ÜLKENİN HER AİLESİNDEN BİR İNSANDI'



Gruda'nın torunu Emre Gruda, NTV canlı yayınında konuştu. Gruda, "Anneannem bu ülkenin her ailesinden bir insandı. Her kesimin sevgisini ve toplum empatiyi istedi. Türk halkına karşı hissettiği sevgiden dolayı her kesimle kucaklaşmak istedi" ifadelerini kullandı.



Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3



'TÜRK HALKI ONU ZİRVEYE OTURTTU'



Son yolculuğuna uğurlanan Ayşen Gruda'nın eski eşi Yılmaz Gruda, NTV canlı yayınında konuştu. Gruda, "Gözümün önünde binlerce resim var. Büyük bir yetenekti. Türk halkı onu bağrına bastı ve zirveye oturttu. Şimdi o zirveden yolcu. toprağı bol olsun, ışık içinde yatsın. Yeneceğine inandık, zorlandı. Her şey bir yere kadardı. Soyadımı taşımasından memnundum" dedi.



Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4



'ÇİZGİSİNİ HİÇ DEĞİŞTİRMEDİ'



Nevra Serezli, NTV canlı yayınında konuştu. Serezli, "Sahneden ne kadar devleştiğini, ne kadar ince esprilerinin olduğunun yıllardır farkındaydım. Arkadaş olarak da değerliydi. Onunla birlikte çok güzel günler geçirdik. Çizgisini hiç değiştirmedi. Onu seyretmek büyük bir keyifti" ifadelerini kullandı.



Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 5



'ÜÇ GÜN KALA YAPILACAK BİR ŞEY KALMADI'



Son yolculuğuna uğurlanan Ayşen Gruda'nın dostlarından Müjdat Gezen, NTV canlı yayınında konuştu. Gezen, "Biz 1963 yılında tanıştık. Sonra çok birlikte oynadık. En son Sevgi Müzikali'nde oynamıştık. Hastanede hep yanındaydım, son üç gün kala tıp olarak yapılacak bir şey kalmamıştı. Onun tören istememe sebebini buradan görebiliyoruz. İnsanların hepsi burada" ifadelerini kullandı.



Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 6



'KOCA YÜREKLİ BİR SANATÇIYDI'



Son yolculuğuna uğurlanan Ayşen Gruda'nın birlikte rol aldığı sanatçı arkadaşlarından Korhan Abay, NTV canlı yayınında konuştu. Abay, "O benim Domates Güzeli'mdi. Tek kanallı Türkiye'de 1976'lı yıllarda kuliste yaptığımız şakalarda bizi çok güldürürdü. Skeçleri televizyona taşıdık ve birgünde ünlü olduk. Oyunculuğuna hayran olmanın ötesinde, insanlığına duruşuna ve mertliğine hayrandım. Koca yürekli bir sanatçıydı" dedi. (ntv.com.tr)



Ayşen Gruda son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 7


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin