Ayrımcılığa karşı ödül Karin Karakaşlı'ya!

Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş Ödülü bu sene yazar Karin Karakaşlı'ya verildi. Karakaşlı ödülü Hrant Dink'e atfetti.

Google Haberlere Abone ol
Ayrımcılığa karşı ödül Karin Karakaşlı'ya!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ayrımcılığa Karşı İLEF Evrim Alataş ödülü yazar Karin Karakaşlı’ya verildi.



Soma'da yaşamını yitiren maden işçileri anısına saygı duruşuyla başlayan törende Karin Karakaşlı ödülü Hrant Dink için aldığını ifade etti.



2007 yılından bu yana yürütülen Ayrımcılığa Karşı Dersler kapsamında dersin öğrencileri tarafından verilen ödülü daha önceki yıllarda sırasıyla Yıldırım Türker, Ragıp Zarakolu, Ümit Kıvanç almıştı.



Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda yapılan ödül töreni öncesinde kapanış dersini yapan Prof. Dr. Sevda Alankuş, medya aracılığıyla yaratılan ötekiliklerin birbirleriyle eklenme biçimlerini ve bu eklemlenmenin düğüm noktası olarak okunabilecek “kadınlaştırma” stratejisini, ötekinin kadınlaştırılarak ayrımcılığa uğramasının yaygın örnekleri üzerinden genç iletişimcileri etik-politik bir anlayışla nasıl haber yapılabileceği üzerine düşünmeye davet etti. Hak odaklı habercilik anlayışıyla, yaşanan hak ihlallerinin haberleştirilmesini ancak bunu başka ihlaller yapmaksızın çerçevelenmesi gerekliliğinin altını çizen Alankuş giderek çoğalan alternatif iletişim ağlarının desteklenmesi ve güçlendirilmesinin yanında ana akım medyanın da dönüştürülmesi gerektiğini ve bir mücadele alanı olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin