Aynı mahkeme aynı ülke: Vatandaş 3 ayda gün alamazken Hadise nasıl 15 günde boşandı? Adı konmamış protokol vatandaşı çelişkiye düşürdü

Şarkıcı Hadise Açıkgöz'ün boşanma davası medyayı kastı kavurdu. Boşanma iddialarının doğrulanmasının ardından '15 gün' içinde ünlü çift boşandı. Peki nasıl '15 gün' içinde boşandı? Türkiye'de yaşayan sıradan bir vatandaş aynı mahkeme için 3 ay sonrasına gün alabiliyor. Yargıda adı konmamış protokol mu var?

Google Haberlere Abone ol
Aynı mahkeme aynı ülke: Vatandaş 3 ayda gün alamazken Hadise nasıl 15 günde boşandı? Adı konmamış protokol vatandaşı çelişkiye düşürdü

Şarkıcı Hadise Açıkgöz ile işadamı Mehmet Dinçerler'in kamuoyunu bir hayli meşgul eden evlilikleri nihayete erdi. İddiaya göre Dinçerler, Hadise'nin sanat yaşamını kısıtlamaya çalışmış ve davranışları "psikolojik baskı boyutuna" ulaşmıştı. Hadise, 14 Eylül'de avukatı aracılığıyla Beykoz 2. Aile Mahkemesi'ne dilekçe vererek, "Evlilik birliğinin sarsılması" nedeniyle boşanma talep etti. Kamuoyu, iki ismin de ayrı yaşamaya başladığını yine avukat Hakan Öncel'in mahkemeye sunduğu dilekçeden öğrendi.  Mahkeme, 30 Eylül'e duruşma günü verdi ve Hadise, eşi Mehmet Dinçerler'den tek celsede boşandı. Bunu kamuoyuna Hadise'nin avukatı Öncel duyurdu.

AVUKATLARDAN TEPKİ ALDI

Bu duruma özellikle avukatlar tepkili. Aynı mahkemeye yapılan başka talepler için 3 ay sonraya gün alabilen avukatlar olduğu belirtiliyor.

"İŞ YÜKÜNÜN OLMAMASI VE GEREKLİ ARAŞTIRMA SÜRECİNİN TAMAMLANMIŞ OLMASI GEREKİYOR"

Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın haberine göre Avukat Abdullah Üsame Ceran, yoğun bir iş yükü altında olan yargının bir davayı 15 gün içinde bitirebilmesinin çok olağan olmadığı görüşünde. 

"İş yükünün olmadığı ve davayla ilgili gerekli araştırma sürecini tamamlamış bir mahkeme elbette 15 günde davayı bitirebilir ama mevcut koşullarda 2 haftada duruşma günü alabilmek çok kolay değil" diyen avukat Ceran, bir başka meslektaşının aynı mahkemeden aralık ayına gün alabildiğini belirtti. 

EKİMDE AÇTIĞI DAVADA ARALIK AYINA GÜN VERİLDİ

Bir başka avukat ise Independent Türkçe'ye yine Beykoz 2. Aile Mahkemesi'nde nisan ayında açtığı davanın duruşmasını aralık ayında alabildiğini söyledi. Şimdi avukatların kendi arasında tartıştığı durum şu: 

1 yıldan az evli kalan çiftlerin anlaşmalı boşanma davası açabilmesinin önünde mevzuat engeli var. Davanın "çekişmeli" olarak açılması gerekiyor. Bazı avukatlar, tarafların duruşmaya tanık getirmesiyle süreç içinde davanın "anlaşmalı boşanmaya" evrilebileceği görüşünde. Ama sistemin otomatik olarak verdiği duruşma gününün yine de 15 gün gibi kısa bir süre içinde verilmesi normal bir durum olarak değerlendirilmiyor. Hukukçular, normal seyri içinde duruşmanın 2023 yılı içinde gelebileceğini düşünüyor. 

Beykoz Adliyesi ile ilgili çarpıcı bir iddia da Beykoz'da doğan ve burada büyüyen yazar Ekrem Tuncer'den geldi.

"ADI KONMAMIŞ PROTOKOL"

Bir an önce boşanmak isteyen ünlülerin, Beykoz'da ikamet etmeseler de boşanma davalarını buradaki adliyede açtıklarına değinen Tuncer, ünlülerle adliye arasında "adı konmamış bir protokol" olduğu görüşünde. Ünlülerin sıradan vatandaşların aksine araçlarını adliyenin bahçesine kadar sokabildiklerini de ifade eden Tuncer, "Sosyal medya fenomenlerinin bile bu şekilde ayrıcalıklı bir muameleye tabi tutulduğuna şahitlik ettim" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin