AYM'den flaş 'erişim engelleme' kararı!

Anayasa Mahkemesi (AYM), erişime engellenen Sendika.org haber sitesi için, ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti. Bu kararın "Oda TV için de emsal" olabileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
AYM'den flaş 'erişim engelleme' kararı!

Anayasa Mahkemesi, 2015'te tümü erişime engellenen sendika.org adlı haber sitesinin sansürlenmesinin ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi. Mahkeme, kararı veren sulh ceza hakimliğinden yasak kararını kaldırmasını istedi. Kararın, tümü sansürlenen OdaTV için de emsal nitelik taşıdığı belirtildi.

CumhuriyetTen Alican Uludağ'ın haberine göre; Anayasa Mahkemesi, 2015'te tümü erişime engellenen sendika.org adlı haber sitesinin sansürlenmesinin ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi. Mahkeme, kararı veren sulh ceza hakimliğinden yasak kararını kaldırmasını istedi. Kararın, tümü sansürlenen OdaTV için de emsal nitelik taşıdığı belirtildi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Temmuz 2015'te sendika.org'un tümüne erişim engeli tedbiri uygulaması, yasak sulh ceza hakimliği tarafından onanmıştı. Sendika.org bu nedenle 5 yıl boyunca alan adına sayı ekleyerek yayın hayatını sürdürmek istemiş, ancak bugüne kadar sendika62.org sayısına kadar olan tüm siteler engellenmişti. Sendika.org sitesi sendika63.com adıyla yayınını sürdürüyor.

AYM İkinci Bölüm, yapılan başvuruda sitenin bu şekilde tümünün engellenmesinin hak ihlali olduğuna karar verdi. Kararın, tümü sansürlenen OdaTV için de emsal nitelik taşıdığı belirtildi.

Kararı duyuran Cumhuriyet Gazetesi yargı muhabiri Alican Uludağ şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa Mahkemesi, 2015'te tümü erişime engellenen http://sendika.org haber sitesinin sansürlenmesinin ifade özgürlüğü ihlali olduğuna karar verdi. Mahkeme, kararı veren sulh ceza hakimliğinden yasak kararını kaldırmasını istedi.

Karar, tümü sansürlenen Odatv için de emsal."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin