AYM'den Fethullah Gülen ve Hidayet Karaca'ya ret!

AYM, Fethullah Gülen ve Hidayet Karaca'nın bireysel başvurusunu reddetti.

Google Haberlere Abone ol
AYM'den Fethullah Gülen ve Hidayet Karaca'ya ret!

Anayasa Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın bireysel başvurusunu "kabul edilemez" buldu.



Yüksek Mahkemenin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Karaca, kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeni bulunmaksızın, kanuna aykırı delillerin kuvvetli suç şüphesi sayılarak tutuklandığı, itirazlarının gerekçesiz reddedildiği iddiasıyla bireysel başvuruda bulundu.



Karaca, başvurusunda, doğal hakim ilkesine aykırı olarak kurulmuş, tarafsız ve bağımsız olmayan bir mahkeme tarafından tutuklandığını, gözaltı süresinin aşıldığını, soruşturma sürecinde kamu görevlilerinin insan haysiyetiyle bağdaşmayan eylemleri nedeniyle kötü muameleye maruz bırakıldığını, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği ile adil yargılanma haklarının ve ifade hürriyetinin ihlal edildiğini öne sürdü.



Yüksek Mahkeme, "Adil yargılanma hakkı, kötü muamele iddiası, gözaltı süresinin aşıldığı" iddialarının, başvuru yollarının tüketilmemiş olması nedeniyle "kabul edilemez" olduğuna karar verdi.



"Kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama nedeni bulunmadığı halde tutuklama kararı verildiği, itirazların gerekçesiz reddedildiği, doğal hakim, tarafsız ve bağımsız hakim ilkelerinin, ifade hürriyetinin ihlal edildiği, soruşturma dosyasına erişim imkanı verilmediği" iddiaları ise "açıkça dayanaktan yoksun" bulundu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin