AYM’den bir açıklama daha geldi: 'Dündar Gül kararında Anayasaya titizlikle riayet edildi'

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği 'ihlal' kararı tartışılmaya devam ediyor...

Google Haberlere Abone ol
AYM’den bir açıklama daha geldi: 'Dündar Gül kararında Anayasaya titizlikle riayet edildi'

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün AYM’nin ‘hak ihlali’ kararı almasıyla tahliye edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı eleştirerek “Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum” demişti.



Diken'de yer alan habere göre, bazı gazetelerde ‘iptal kararları’ ile ‘ihlal kararları’nın karıştırılmasından kaynaklanan yanlış değerlendirmeler yapıldığını belirten AYM açıklamasında, “Anayasanın 153. maddesinin birinci fıkrasında ‘İptal kararları gerekçesi yazılmadan açıklanamaz.’ hükmü yer almaktadır. Sayın Başkan’ın göreve gelmesinden hemen sonra iptal kararlarının gerekçesi yazılmadan açıklanmayacağı 20.3.2015 tarihli basın duyurusu ile kamuoyuyla paylaşılmış ve belirtilen tarihten bu yana anayasanın anılan hükmüne titizlikle riayet edilmiştir” denildi.



Anayasada ‘gerekçesi yazılmaksızın bireysel başvuru kararlarının açıklanmasını yasaklayan bir hükmün’ bulunmadığının vurgulandığı açıklamaya şöyle devam edildi: “Mahkememizin bugüne kadarki uygulamaları da bu yönde olup tutuklulukla ilgili ihlal kararları gerekçesi yazılmadan kısa karar şeklinde mahkemesine gönderilmekte ve kamuoyu tarafından yakından takip edilen bireysel başvurularla ilgili olarak basın açıklamaları yapılmaktadır.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin