'AYM krizi'nde yeni gelişme! Bireysel başvuru için değişiklik sinyali...

Adalet Bakanı Bozdağ'dan dikkat çeken açıklama...

Google Haberlere Abone ol
'AYM krizi'nde yeni gelişme! Bireysel başvuru için değişiklik sinyali...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül’le ilgili verdiği “hak ihlali” kararı sonrası iki gazetecinin tahliye edilme sürecini eleştirdi.



Mahkemelerin AYM kararlarına uymak gibi bir zorunluluğu olmaması gerektiğini söyleyen Bozdağ, AYM’ye bireysel başvurularla ilgili yeni düzenlemelere gideceklerinin sinyalini verdi.



Habertürk TV'de Alican Türkoğlu'na konuşan Bozdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:



“Bu Anayasa’yı çiğnemektir”



"Hiç tereddüdüm yok. Doğrudan Anayasa'yı çiğnemektir bu. Hukuk fakültesi mezunu olmaya gerek yok. Devam eden dava var. Sanıkların iddianameye karşı savunmaları alınmamış. Deliller toplanmamış.



“Mahkeme işin esası hakkında değerlendirmeyi yapmamış. Anayasa Mahkemesi'ne baktığımız zaman işin başında yargılama başlamadan, yargılamayı bitirecek karar verdi.



“Nereden bu kanaate vardınız?”



“Ben Anayasa Mahkemesi Başkanı'na ve bu karara imza atanlara soruyorum: Hangi kararla bu kanaate vardınız? Yerel mahkemenin yapacağı yargılamayı temelden çökertecek bir karar veriyor. Nereden bu kanaate vardınız?



“Tutuklama kararı çıktı, siz bu karara itiraz edebilirsiniz. Reddedildikten sonra yine talepte bulunabilirsiniz. Gidebileceğiniz kapı tükenmiş olmuyor. Tüketilmiş bir yargı yolu yok."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin