AYM Başkanından, Erdoğan'ın 'Can Dündar Erdem Gül açıklaması'na yanıt!

Anayasa Mahkemesi Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Karara saygı duymuyorum' açıklamasına ne yanıt verdi?

Google Haberlere Abone ol
AYM Başkanından, Erdoğan'ın 'Can Dündar Erdem Gül açıklaması'na yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa mahkemesinin  Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği 'ihlal' kararı ve ardından gelen tahliye kararına ilişkin yaptığı konuşma Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Erdoğan açıklamasında, "Anayasa Mahkemesi bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Ben Anaysa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım, o kadar. Ama onu kabul etmek durumunda değilim. Verdiği karara uymuyorum saygı da duymuyorum. Çünkü ortada bir gerçek var." demişti. 



Erdoğan'a, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, “Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı”nda yaptığı konuşmada yanıt verdi. Arslan, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının herke için ve tüm kurumlar için bağlayıcı olduğunu söyledi.



Arslan konuşmasında şunları söyledi;



"AYM KARARLARI HERKESİ BAĞLAR"



“Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de bireysel başvuru kararları üzerine bir takım değerlendirmeler yapılmakta, tartışmalar yaşanmakta. Bunlar üzerine de bir kaç şey söylemek istiyorum. Söyleyeceklerim tamamen ilkesel düzeyde hususlardır. 



“AYM'nin verdiği kararlar herkesi ve her kurumu bağlamaktadır. Türkiye'de tartışılan hemen her siyasi mesele er ya da geç yargısal bir meseleye dönüşmekte, er ya da geç bireysel başvuru yoluyla AYM'nın önüne gelmektedir. Bu kararlardan bazıları oldukça yoğun tartışmalara neden olmaktadır. Hemen belirtmek gerekir ki yargıçlar kutsal varlıklar değillerdir. Bu nedenle mahkeme kararları eleştirebilir dahası eleştirilmelidir. Aksi takdirde hukuk gelişemez. Biz de bu nedenle her eleştiriye saygı duyuyoruz ancak eleştirinin ötesinde tamamen hayali diyaloglar üreterek mahkememizi talimatla karar veriyormuş gibi gösteren şahsıma ve üyelerimize yönelik tamamen yalan ve iftira niteliğindeki haber ver yorumları da reddediyorum.



"ALKIŞLAYANLAR BİR GÜNDE KARAR  DEĞİŞTİRİYOR"



“Verdiğimiz kararları bazıları beğeniyor bazıları beğenmiyor. Dahası bugün alkışlayanlar yarın lanetleyebiliyor Hatta bazen aynı kişiler verilen kararlardan bir kısmını alkışlıyor ancak aradan bir gün geçmeden aynı hakimlerin verdiği kararlar için ‘skandal' diyor. Verdiğimiz kararlara göre varlığımızı hatırlayanlar değişse de biz hep buradaydık. Burada olmaya devam edeceğiz.” (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin