Aylin Kotil: "Ankara Kızılcahamam'dan sonra peşime üç sivil polis takıldı"

Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul’dan Ankara’ya 19 günde 440 km yol yürüyüp, 880 bin adım atan Aylin Kotil yol hikayesini Medyatava’ya anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Aylin Kotil: "Ankara Kızılcahamam'dan sonra peşime üç sivil polis takıldı"

Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul’dan Ankara’ya gerçekleştirmiş olduğum yürüyüş toplamda 19 gün sürdü. On dokuz günde Ankara’ya kadar günde beş saatlik bir yürüyüşün ardından toplamda 440 Km yol katederek, 880 bin adım attım. Yolculuğumun ilk 2.5 haftasında günde 24 km aldım, sonrasında bu mesafe 20 km’ye düştü. 






Başlatmış olduğum tek kişilik yürüyüş eylemime medyanın ilgisi ilk iki hafta neredeyse olmadı gibi. Daha sonra sosyal medyanın baskısı ile birlikte, beni takip edenlerin twitterdan haber kanallarını tagleyerek attığı mesajlar sonucu medya eylemden bahsetmek zorunda kaldı.




19 gün boyunca herhangi bir kötü olay yaşamadım, gittiğim her yerde sevgi gösterileri ve destek ile karşılandım. Başıboş hayvanların tehlike yaratabileceğini düşünerek ses sinyali veren bir aletten başka yanımda bir şey taşımadım. Günde beş saatlik bir yürüyüşün ardından akşamları hep öğretmenevlerinde konakladım. Bana karşı insanlar enteresan bir şekilde saygılıydılar. Bir kadının fiziksel gücünü ortaya koyarak başardığı bu uzun yolculuk, anlaşılan herkeste saygı uyandırmıştı. 





Ankara Kızılcahamamdan itibaren 3 sivil polis peşime takıldı. Birgün kahvaltı ederken onlarla sohbet ettim; “kahvaltıda konuşuruz, arkadaşız ama sonrasında ben eylemime devam edeceğim, eylemciyim” diyerek gülüştük, muhabbet ettik.



En unutamadığım an Ankara’ya gelişimde Kuğulupark’ta beş bine yakın duyarlı insan tarafından karşılandım. Çok duygulu, heyecan dolu bir andı benim için. Oradan hemen Ankara forumlarına katıldım. Eryaman, Kuğulupark, Güvenpark’taki forumlarda neler yapılması gerektiği, bundan sonra yapacaklarım üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Çok coşkuluydu.





Bundan sonrası için eylemlerime devam edeceğim. Eylemlerimi tek başıma yapmak gibi bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Keşke bana katılanlarla beraber binlerce insan yürüseydik Ankara’ya. Bundan sonrası için eylemlerinden durulacağını hiç düşünmüyorum. Çünkü artık insanlar ses çıkartmanın, birlik olmanın farkına vardılar. Okulların açılması ve tatil dönüşüyle birlikte eylemlerin yükseleceği belli. Halk hareketinden korkuyorlar artık. Bu çok açık.  



Seçim barajının mücadele ile düşeceğinden hiç şüphem yok. Bundan sonra mücadele ve kazanımın farkındayız. Ak Parti ve MHP ile randevu talebim oldu, hiçbirinden ses seda çıkmadı. Randevu vermiyorlar, bunun duyulmasından sonra sosyal medyada MHP’ye çok büyük tepki oldu. 



(C) Medyatava Özel Röportaj







Sıradaki Haber İçin Sürükleyin