'Aylan Kurdi bebek' fotoğrafı 'World Press Photos'a aday...

Dünyayı sarsan 'Aylan Kurdi bebek'in fotoğrafı Yılın Basın Fotoğrafı yarışmasında aday gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
'Aylan Kurdi bebek' fotoğrafı 'World Press Photos'a aday...

Avrupa'da piyasaya çıkan Foto Magazin dergisi Şubat sayısında DHA muhabiri Nilüfer Demir'in fotoğrafına geniş yer verildi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Thorsten Höge makalesinde 'Aylin Kurdi Bebek' fotoğrafını yılın fotoğrafı olarak değerlendirdi.



Dergide DHA muhabiri Nilüfer Demir'in dünyaca ünlenen fotoğrafı hakkında görüşlerini ifade eden 'National Geographic Magazin' dergisin fotoğraf direktörü Amerikalı Sarah Leen, "Trajedik fotoğraf insanların göçmen krizine yönelik görüşlerini değiştirdi. Üzücü ve şok yaratan fotoğraf kalpleri ve sınırları kapalı olan milyonlarca kişinin kalplerini, sınırları açtığına dikkat çekti" dedi.



Alman 'View' dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hans-Peter Junker, "Dehşet verici bütün tabuları yıkan 'Aylan Kurdi Bebek' fotoğrafı, fotoğrafın ikonu olmuştur. Bu fotoğraftan sonra kimse yaşanan insanlık dramına karşı gözlerini artık kapatamaz. Hiçbir fotoğraf bu kadar büyük hedefe ulaşamaz" diye konuştu.



World Press Photos 2015 ödülleri Şubat ayında Amsterdam'da verilecek. Dergi Nilüfer Demir'in dünyayı sarsan fotoğrafında adaylar içinde gösterildiğini duyurdu. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin