‘Ayla’ filminin vizyon tarihi belli oldu!

Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’ filminin Türkiye’de, Güney Kore’de ve ABD’deki vizyon tarihleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
‘Ayla’ filminin vizyon tarihi belli oldu!

90. Oscar Ödülleri için Türkiye’nin aday filmi ‘Ayla’nın vizyon tarihi belli oldu. Oscar’ın Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü” aday adaylarından ‘Ayla’, 8 Eylül’de vizyona girecek.



Film için, Türkiye ve Güney Kore resmi ilişkilerinin 60. yıldönümü olması nedeniyle Güney Koreli dağıtımcılarla yapılan prensip anlaşmasına göre, Türk askerlerinin 60 yıl önce Busan Liman'ına ilk ayak bastığı tarih olan ekim ayında da hem Türkiye hem Güney Kore'de çok geniş çaplı bir vizyon daha planlanıyor.



Aynı zamanda ekim ayında Los Angeles'ta gerçekleşecek olan Türk Filmleri Haftası ile Uluslararası Asya Film Festivali’nin de açılış filmi olacak olan ‘Ayla’ filminin dünya kamuoyu ile aynı anda buluşturulması planlanıyor.



‘Ayla’, sinema alanındaki meslek örgütleri temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurulun kararıyla bu yıl Oscar için seçildi.



Oscar'da "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisi için yarışacak aday filmlerin seçimine dair kurallar ülkeleri tarafından değil, bizzat Los Angeles'taki Akademi tarafından belirleniyor ve tüm dünya için aynı kural geçerli oluyor. Oscar yönetmeliğine göre ülkesinden aday adayı gösterilen film ile ilgili net olan gösterim kuralı şöyle:



"Sinema filmi 1 Ekim 2016'dan önce, 30 Eylül 2017’den sonra olmamak kaydıyla, ilk olarak adına yarışmaya girdiği ülkede bir sinema salonunda arka arkaya en az yedi gün süreyle, yapımcının ve gösterimi yapan tarafın kar sağlamasına yönelik ticari hedefle ve halka açık şekilde vizyona girmek zorundadır."


Etiketler ayla film kore vizyon oscar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin