Ayla filmi nerede ve ne zaman çekildi. Ayla filmi uyarlama mı. Ayla gerçekte kimdir. Ayla filminin konusu nedir. Ayla filminin oyuncuları kimler?

Ayla filmi gerçek bir hikayeden uyarlandı. Kore Savaşı sırasında yaşanan olayları ekranlara aktaran Ayla filmi birçok ödüle layık görüldü. Ayla filminin başrollerinde İsmail Hacıoğlu ve Çetin Tekindor yer aldı. Peki Ayla filmi nerede ve ne zaman çekildi? İşte Ayla filminin konusu ve oyuncu kadrosu.

Google Haberlere Abone ol
Ayla filmi nerede ve ne zaman çekildi. Ayla filmi uyarlama mı. Ayla gerçekte kimdir. Ayla filminin konusu nedir. Ayla filminin oyuncuları kimler?

Ayla filmi vizyona girdiği 2017 yılında büyük yankı uyandırmışken halen zaman zaman televizyon ekranlarında yer almaya devam ediyor. Türkiye ve Güney Kore ortak yapımı dram ve savaş türündeki sinema filmi olan Ayla filminde 1950'de başlayan Kore Savaşı anlatılıyor. Ayla filminin çekimlerine 2016 yılında başlandı. 

Ayla filminin yönetmenliğini Can Ulkay üstlenirken senaryosunu ise Yiğit Güralp yazdı. Ayla filminin çekimlerinin çoğunluğu Tarsus'ta gerçekleştirildi. Tarsus'un bazı tarihi binaları da Ayla filminin çekimlerinde kullanıldı. 

Ayla filmi Cape Town Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kurgu Yönetmeni, Asya Dünya Film Festivali'nde En İyi Film, Altın Turizm Ödülleri'nde Yılın Sinema Ödülü'nü ve Richmond Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve yükselen yıldız ödülünü aldı. İşte Ayla filminin konusu ve oyuncu kadrosu.

AYLA FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

1950'de Kore, Güney Kore'ye saldırdığı sırada Birleşmiş Milletler'in yardım çağrısıyla Türkiye, Kore'ye bir tugay gönderir. Ayla filminin hikayesi, tugayın içindeki askerlerden biri olan Süleyman Astsubay'ın gece savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla başlıyor.

AYLA FİLMİNİN HİKAYESİ GERÇEK Mİ?

1950'de Kurey Kore'nin, Güney Kore'ye saldırısının sonucunda Türkiye, Birleşmiş Milletler'in çağrısıyla Kore'ye tugay gönderdi. Tugayda bulunan Süleyman Dilbirliği, savaş meydanında Kim Eunja adında küçük bir kız çocuğuna rastladı. Adını söylemekte zorlanan Dilbirliği küçük kıza 'Ayla' adını verdi. Annesi ve babasını savaşta kaybeden Ayla'ya askeriye baktı. 

AYLA FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?


İsmail Hacıoğlu – Süleyman astsubay/ Süleyman Dilbirliği (1950)
Çetin Tekindor – Süleyman astsubay (2010)
Kim Seol – Ayla (1950)
Lee Kyung-Jin – Ayla (2010)
Ali Atay – Ali astsubay
Taner Birsel – Binbaşı Fuat
Mehmet Esen – Albay Celal

KİM SEUL KİMDİR?

Kore Savaşı'nda Türk askerlerinin bulduğu ve 'Ayla' adını verdiği Koreli Kim Eunja, Ayla filminin galası için Gaziantep'e gelmişti. Filmdeki ilgiden mutlu olduğunu söyleyen Eunja, "Bu film, birçok güzel şeyi içerisinde barındırıyor. Sevgi, barış, savaş bunları anlatan bir film. Aynı zamanda küçük bir çocuğu büyüten askerler var. O çocuğa sevgi veren askerler var. Bütün dünyada çocukların sevgiyle büyütülmesini istiyorum." demişti. 

"TÜRKLERİ ÇOK SEVİYORUM"

Aradan geçen 60 yılın ardından Süleyman Dilbirliği ile Kim Eunja, Seul'de 2012'de buluştu. "Böyle bir film yapıldığı için çok teşekkür ediyorum. Beni büyüten Süleyman askerdi ama Türklerin hepsi benim kardeşlerim ve ailem oldu." diyen Eunja, "Kendi anne ve babası olmadığı halde çocuklara bakabilen Türk insanlarını gördüm. Türklerin bu yönleri beni çok duygulandırdı. Kore Savaşı'na gelen Türklerin hepsi orada yetim ve öksüz çocuklara baktılar, onlara iyi davrandılar. Şunu biliyorum ki Türk insanı, tekrar bir Kore Savaşı olsa yine aynı duygularla bizlere aynı yardımları yaparlardı, bizleri severlerdi. Bu yüzden Türkleri çok seviyorum. Sonuç olarak benim babamın memleketinin insanları. Benim de memleketim sayılır." diye konuşmuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin