Aykrı Sorular'da aykırı yanıtlar

CNN Türk'te Enver Aysever'in programına konuk olan profesörden çarpıcı açıklamalar.

Google Haberlere Abone ol
Aykrı Sorular'da aykırı yanıtlar

Türkiye’nin en önemli bilim adamlarından Prof.Dr. Celal Şengör CNN TÜRK’te Aykırı Sorular’a konuk oldu.



Enver Aysever’in sorularına tarihi ve bilimsel gerçeklerden örnekler vererek cevaplar veren Celal Şengör sıra dışı yorumlarda da bulundu.



5 yaşındayken üniforması giymeye başladığını belirten Şengör, devletlerin orduya neden ihtiyaç duyduklarını anlattı. Türkiye’nin geldiği noktadaki aksaklıkları Osmanlı zihniyetinden kurtulamamasına bağlayan Celal Şengör, “Bizans’ı Osmanlı’ya tercih ederim, çünkü Bizans toplumu bilime değer veriyordu” dedi.

Prof.Dr. Celal Şengör önemli bir açıklamayı da 12 Eylül davasında yargılanan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında yaptı.



12 Eylül darbesini Türkiye’nin o dönemdeki hastalıklı durumuna yapılmış bir ameliyat olarak niteleyen Celal Şengör; “Evren ve Şahinkaya’yı savunmak için 12 Eylül davasına müdahil oldum, onları mahkemede savunacağım. Tahsin Şahinkaya benim komutanım, can ciğer dostum, her zaman karşısında selam dururum. O dönem yapılan işkencelerin sorumluları onlar değil sivil valilerdi. Bugün Balyoz’da yapılanlar o dönemdekinden çok daha beter” dedi.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin