Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir ve Haber Report sayfalarının sahipleri gözaltına alındı

Aykırı Haber Sitesi'nin genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı, Haber Report, Mülteci haber sayfalarının sahiplerinin de aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir ve Haber Report sayfalarının sahipleri gözaltına alındı

Haber sitesinden yapılan paylaşımda şöyle denildi:

Genel yayın yönetmenimiz @batuhancolak33 bu sabah gözaltına alındı.

Çolakla beraber Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı, Haber Report, Mülteci haber sayfalarının sahipleri de gözaltına alındı. 

Gözaltıların gerekçesi, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" olarak açıklandı. 

27 KİŞİ GÖZALTINDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildiği belirtildi. Adı geçen sosyal medya paylaşımlarına ilişkin şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin