Ayhan Işık ve Ekrem Bora ödülleri genç oyuncuların!

2 genç oyuncu sinema filmlerindeki performanslarıyla ödüle layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Ayhan Işık ve Ekrem Bora ödülleri genç oyuncuların!

Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu ödülleri Sinema Jüri Başkanı Erden Kıral, Ali Atay'ı 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' adlı sinema filmindeki performansıyla Ayhan Işık Özel Ödülü'ne, Aras Bulut İynemli'yi de 'Tamam mıyız?' adlı sinema filmindeki performansıyla Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü'ne layık gördüklerini açıkladı.  



5 Mayıs Pazartesi gecesi MKM Attila İlhan Salonu'nda yapılacak gecede ödüllerini alacak olan Ali Atay ve Aras Bulut İynemli, sinemanın iki dev isminin adını taşıyan ödülü almaktan gurur duyduklarını belirttiler.



Sadri Alışık Ödülleri Onursal Başkanı Çolpan İlhan, "Ali Atay ve Aras Bulut İynemli gibi genç sinemacıların başarısından büyük mutluluk duyuyorum, Sadrileri, Ayhanları, Ekremleri ve nicelerini yaşatacak olan bu yetenekli gençlerin sinemaya kattıklarıdır" dedi.



YÜZ YILLIK EMEK ÖDÜLÜ ŞEHİR TİYATROLARININ



Yine bu yılın en anlamlı ödüllerinden biri bu sene 100. Yılını kutlayan İstanbul Büyük Belediyesi Şehir Tiyatrolarına verildi. Türkiye tiyatrosunun duayen isimleri, Şehir Tiyatroları'na bir ömür vermiş büyük ustalar Zihni Göktay ve Toron Karacaoğlu'na takdim edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, "Bu ödülden dolayı çok mutlu ve gururluyuz" dedi.



Ayrıca Sinema Seçici Kurulu Onur ödülünü  bu sene Türkiye sinemasına  büyük hizmetleri dokunmuş usta isimler Şerif Gören ve Kartal Tibet'e verdi. 



Sadri Alışık Tiyatro Seçici Kurulu ise Onur ödülünü bunca yıldır tiyatro Sanatına verdiği emeğinin yanında son oyunu Kaplumbağa'daki performansıyla da gerekçelendirerek Ali Poyrazoğlu'nu layık gördü.


Etiketler oyuncu genç ödül
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin