Aydınlıkevler Salih Bademci’yi çocukluk günlerine götürüyor

BKM’nin 2022 sezonuna büyük heyecan getiren yeni tiyatro oyunu Aydınlıkevler’de oynayan Salih Bademci için de özel bir anlam ifade ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Aydınlıkevler Salih Bademci’yi çocukluk günlerine götürüyor

Salih Bademci’nin oyunculuğu seçmesinde en büyük etkenlerden biri, çocukluk ve gençlik günlerinin geçtiği İzmir’de kapalı gişe oynayan BKM oyunları.

90’lı yıllarda İzmir turnelerinde birkaç hafta boyunca oyunlarını sergileyen BKM ekibi, şehre de büyük bir hareket ve eğlence götürüyordu. O yıllarda Salih Bademci de BKM’nin oyunlarını defalarca izleyen tiyatroseverlerden biriydi.

'DEMET AKBAĞ İLE OYNAMAK HAYALİMDİ'

Salih Bademci'nin konservatuvar için İstanbul’a geldiği dönemden beri en büyük hayallerinden biri Demet Akbağ ile aynı sahneyi paylaşmaktı. Demet Akbağ ile aynı sahnede olmaya ise ‘hayallerimin bile ötesinde’ diyor.

İzleyiciyi 70’li yılların atmosferi ile soğuk Ankara gecelerine taşıyacak olan ‘Aydınlıkevler’, bir yandan da dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir mahallede, herhangi bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikaye anlatacak.

Salih Bademci bu zamansız oyunda hem bir ressam, hem kara sevdalı bir aşık! Aşkı bazen ressamlığına yardım ediyor, bazen de ressamlığı ile aşkına ulaşmak için fedakarlık yapması gerekiyor.

Serdar Biliş’in yöneteceği oyunun kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal yer alıyor.

Aydınlıkevler Salih Bademci’yi çocukluk günlerine götürüyor

OYUNUN KONUSU

Zühre, Ankara’da torunu Ayhan’ın lisede okuması için zamanın ve aile bütçesinin yoklukları ile mücadele etmektedir. Mahallenin ressamı Süreyya ise, mahallenin güzeli Sülün’e kara sevdalıdır! ABD’nin ambargosu altındaki ülkenin, bu küçük mahallesindeki inşaat alanı bir gün bir duvar ile örülür. Ardından, mahallede camlardan içeri birer kurşun gibi  küçük toplar girmeye başlar… Ve olaylar, Zühre’nin Amerika’ya savaş açmasına kadar uzanır…

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin