Aydınlık, İskender Pala'ya tazminat ödedi

Gazete, yazara "asılsız ifade ve ithamların bulunduğu yayınları" sebebiyle tazminat ödedi.

Google Haberlere Abone ol
Aydınlık, İskender Pala'ya tazminat ödedi

Aydınlık Gazetesi, İskender Pala’ya yönelik asılsız ifade ve ithamların bulunduğu yayınları sebebiyle 5.000 TL tazminat ödedi.



Aydınlık Gazetesi'nin yazar İskender Pala’ya yönelik asılsız haberler yayınladığı, mahkeme kararı üzerine de tekzip ettiği belirtiliyordu.  



Geçtiğimiz günlerde Pala’nın açtığı davaların ilki sonuçlandı ve İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi 2012/144 E. Sayı ve 07.03.2013 tarihli kararı ile Aydınlık Gazetesi’ni 5.000,00 TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti. 



Konuyla ilgili açıklama yapan İskender Pala, “Aydınlık Gazetesi ve uzantısı olan bazı yazılı ve görsel medya organlarında tamamen şahsımı hedef gösterip karalamaya yönelik bazı asılsız ve trajikomik haberler yayınlanmakta idi. Belli bir mihrak tarafından üretilip taammüden yürütüldüğüne inandığım, şahsıma yönelik karalama ve hedef gösterme amaçlı  bu asılsız iftiraların her birine karşı hukuki ve cezai süreç devam ediyor. İlk dava sonucunda mahkeme 5.000 TL manevi tazminata hükmetmiştir. Açtığımız diğer iftira davalarından da yüksek miktarlarda tazminat alacağıma inanıyorum. Çünkü güneş balçık ile sıvanamaz. Kamu bilsin ki hakkımızda takdir edilen tazminatın her kuruşunu hayır kurumlarına bağışlıyorum. Üzüntüm, insanın böyle saçma sapan, lüzumsuz, hatta mudhik işlerle meşgul olmak zorunda kalmasıdır” diye belirtti.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin