Aydınlardan hükümete çağrı: Demokrasiye dönün

Aydınlar hukuksuz uygulamalara direnmek için çağrıda bulundu. İmza kampanyasında, “Türkiye demokrasisi için çok geç olmadan hükümeti girdiği tehlikeli yoldan dönmeye davet ediyoruz” denildi.

Google Haberlere Abone ol
Aydınlardan hükümete çağrı: Demokrasiye dönün

Hükümetin demokrasi, hukuk ve basın özgürlüğü alanlarında geriye dönüş yaşadığına vurgu yapan aydınlar, imza kampanyası başlattı.



Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanı, Meclis Başkanı ile RTÜK ve HSYK üyeleri muhatap olarak belirlendi.



HUKUK BASKI ARACI OLDU



change.org/demokrasiyedarbe sitesinde ‘AKP hükümetine demokrasi ve hukuka dönüş çağrısı’ adı altında aydınlar bildirisinde şöyle denildi: “Türkiye demokrasisi, büyük bir hızla kan kaybediyor. Pek çok yasa değiştirilerek, hukuk sistemi evrensel hukuk normlarından uzaklaştırılmış, temel kişi hak ve özgürlükleri aleyhine bir baskı aracına dönüştürülmüştür. Her geçen gün otoriterleşen AKP hükümetinin yeniden kurguladığı ceza yasaları ve yargı organları devreye sokularak eleştirel medya tamamen susturulmak istenmekte, gazetecilik bir meslek olarak bitirilmeye çalışılmaktadır. AKP hükümetini girdiği tehlikeli yoldan dönmeye davet ediyoruz." Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin