'Aydın Edebiyat Günleri' başlıyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 'Aydın Edebiyat Günleri' bugün başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Aydın Edebiyat Günleri' başlıyor!

Edebiyatımızın üç büyük ustası Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Ahmed Arif’i buluşturan şenlik kapsamında üç gün boyunca söyleşiler, konser ve tiyatro oyunları yer alacak.



Bugün saat 19:00’da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun açılış konuşmasıyla açılacak olan şenliğin ilk gününde, CHP Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Başkanı Prof. Onur Bilge Kula da bir konuşma yapacak.  Ardından, bu yıl 10. Ölüm yıldönümü nedeniyle yazar Duygu Asena’yı anan “Bu Kadının Adı Duygu” adlı bir sergi açılacak. 



'Aydın Edebiyat Günleri' başlıyor!



1 Haziran akşamı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Şükran Güngör- Yıldız Kenter Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda Mehtap Meral ve Pelin Batu’nun bir dinletisi yer alacak. Dinletide, Mehtap Meral, Nazım Hikmet, Gülten Akın, Ataol Behramoğlu, Orhan Veli, Turgut Uyar, Sabahattin Ali, Cahit Sıtkı Tarancı ve Füruğ Ferruhzad’ın şiirlerinden bestelenen şarkıların yanı sıra, kendi yapıtlarını da seslendirecek. Pelin Batu ise kendi şiirlerini okuyacak. 



2 Haziran günü ise,  aynı gün ölümsüzlüğe kavuşan iki usta, Orhan Kemal ve Ahmed Arif anılacak. Saat 18:00’da Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ilk etkinlikte, yazar Feridun Andaç, “Edebiyatımızda Toplumcu Gerçekçi Gelenek ve Orhan Kemal” konulu bir konuşma yapacak. Akşam 20:00’da ise Kemal Kocatürk’ün “Tiyatro Kumpanyası” Ahmed Arif’in anısına “Hasretimden Prangalar Eskittim” adlı oyunu sunacak.  



Nazım Hikmet’i ölüm yıldönümünde anmayı yedi yıldır bir gelenek haline getiren Aydın Belediyesi, bu kez etkinliği “Aydın Edebiyat Günleri” kapsamında gerçekleştiriyor. 3 Haziran saat 18’de, Nazım Hikmet’e ilişkin kitapları ve sergileriyle tanınan araştırmacı-yazar Melih Güneş’in “Nazım’ın İzinde” başlıklı söyleşisinin ardından “Nazım Oyuncuları”, Kuvayı Milliye Destanı’ndan uyarlanan “Onlar ki….” adlı oyunu sergileyecekler. Orhan Aydın’ın yönettiği, Yüksel Aymaz’ın ışıklarını yaptığı oyunda, Gülsen Tuncer, Levent Ülgen, Metin Coşkun, Ayşegül Alpak, Orhan Aydın ve müzisyen Emin İgüs rol alıyor.    


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin