Aydın Doğan'dan terör açıklaması!

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı'nda konuşan Aydın Doğan ne mesajlar verdi?

Google Haberlere Abone ol
Aydın Doğan'dan terör açıklaması!

DOĞAN Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı Hilton Oteli’nde gerçekleşti. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan başkanlığındaki toplantıya, kurul üyelerinin yanı sıra medya grubu yönetici ve temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan Aydın Doğan, “Her türlü terörü lanetledik, lanetliyoruz” dedi. Hilton Vista Salonu'nda yapılan yılın ilk toplantısının açılışında konuşan Aydın Doğan şunları söyledi:



TARAFSIZLIK ALGISI BAKIMINDAN HER İKİ GAZETEMİZ DE EN ÖNDE



Aydın Doğan'dan terör açıklaması!
“Toplantımızın başında grubumuzun yayın politikalarının milletimizin bütün kesimleri tarafından onaylandığını gösteren saygın bir araştırmanın sonuçlarından söz etmek istiyorum. ABD düşünce kuruluşu German Marshall Fund desteğiyle Türkiye’de yapılanaraştırma grubumuzun iki yayın organı Hürriyet ve Posta gazetelerimiz iki alanda da en üst sırada yer aldı. Bu alanlardan birincisi ‘En fazla haber alınan gazete’ kategorisi.. Hürriyet birinci, Posta ikinci oldu. Yani halkımız ‘haberi hangi gazeteden alıyorsunuz?’ sorusuna Hürriyet ve Posta cevabını verdi.



İkinci alan ise ‘Siyasi parti taraftarlarının tercih ettiği gazete’ kategorisi. Bu kategoride Hürriyet ve Posta, dört siyasi partimizin taraftarları arasında en yüksek mertebede okunan gazeteler oldular. Yani Posta ve Hürriyet gazetelerinin okurlarının, sadece AK Partililerden, ya da sadece CHP’lilerden, MHP’li ya da HDP’lilerden oluşmadığı, her dört partiden de vatandaşlarımızın Posta ve Hürriyet’i tercih ettiği ortaya çıktı.



Tarafsızlık algısı bakımından her iki gazetemiz de en önde geldi. Bu araştırmanın sonuçları bizim tam da durmak istediğimiz yeri işaret ediyor. Bu bakımdan çok önemli. “ dedi.





“TERÖRLE MÜCADELEDE HER ZAMAN DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUK”



Objektif ve her siyasi partiye yanı mesafede, eşit mesafede duran ve politika izleyen yayın grubu olduklarını belirten Aydın Doğan, “Araştırmanın sonuçları bizim bu hedefe ulaştığımızı gösteriyor. Bundan böyle bu yayın politikamızı titizlikle sürdüreceğiz. Okurlarımızın ve izleyicilerimizin çeşitliliğini koruyarak arttırmaya devam edeceğiz. Yayın politikası olarak üzerinde durmak istediğim bazı hususlar daha var. Bunlardan ilki terör ve terör örgütleri karşısındaki duruşumuzdur. Biz Doğan medyası olarak başta PKK ve DEAŞ (IŞİD) terörü olmak üzere her türlü terörü lanetledik, lanetliyoruz. Terörle mücadelede her zaman devletimizin yanında olduk, olacağız. Hiçbir demokratik ülke teröre müsaade edemez, müsamaha gösteremez. Silahla, bombayla, hendekle, barikatla hak iddiasında bulunamaz. Bizim teröre karşı duruşumuz bu kadar nettir. Tavrımızın net olduğu ikinci konu ise şudur; Hiçbir devlet bünyesi içinde yetki ve görevini anayasa ve yasalardan almayan özel bir yapılanmaya izin verilemez. Bu gibi yapılarla mücadele edilmesi ve bünyeden atılması doğru ve meşrudur. Biz bu mücadelede devletten yanayız. Ancak devletimizin bu haklı mücadeleyi hukuk içinde yapması lazımdır.“ dedi.



İFTİRALARLA BAĞIMSIZ MEDYA ÜZERİNDE BASKI KURMAK İSTİYORLAR



Doğan, genel yayın politikası açısından vurgulamak istediği üçüncü konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:



“Biz Doğan medyası olarak dış politika alanında ulusal çıkarlarımızın yanındayız. Mesela son Rusya krizinde hiçbir tereddüt göstermeden Türkiye’nin haklı pozisyonundan yana tavır aldık, almaya devam edeceğiz. Bu üç alanda çok net tavrımıza ve duruşumuza rağmen varlık nedenleri bizi yıpratmak olan, tek misyonları bizim yaptığımız yayınlar hakkında, yalan ve iftiraya dayalı yayınlar yapmak olan çeşitli gazeteciler bizimle ilgili baştan sona yalanlarla dolu, baştan sona çarpıtmalarla dolu kampanyalar yapmaktan vazgeçmiyorlar. Sırf bize iftira atsınlar diye tetikçi istihdam ediyorlar. Neden böyle oluyor? Neden göz göre bu iftiraları atıyorlar? Nedenini çok iyi anlıyoruz. Bunlar bu iftiralarla bağımsız medya üzerinde baskı kurmak ve susturmak istiyorlar. Yalancı tetikçileri istihdam edenlere buradan sesleniyorum. Bab-ı Ali tarihi ta ‘Baba Tahir’den bu yana bu kirli işleri yapan müfteri ve yalancı tetikçiler doldu. Bunlar konjonktürel olarak kısa vadede var olabilirler ama sonunda bünyeden atılmaya, silinip yok olmaya mahkumdur. “

 



YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİK



Medya grubu içindeki bazı bilgileri de aktaran Aydın Doğan, ”Gazete ve televizyonlarımızın yayınlarında, yayın politikalarının uyumunu sağlamak üzere yeni bir yapılanmaya gittik. Uzun yıllar Doğan Medya'yı başarıyla yönetmiş olan Mehmet Ali Yalçındağ’ı yayınların koordinasyonundan ve yayın politikalarının belirlenmesinden sorumlu olmak üzere tam yetkiyle göreve getirdik. Kendisine bu görevinde başarılar diliyorum. Bu arada televizyon kanallarımızda da önemli değişiklikler oldu. Kurul toplantılarımızdan da tanıdığınız ve başarılı hizmetler vermiş olan Barış Tünay bu kez Kanal D Genel Müdürü olarak göreve başladı. CNN Türk’in Genel Müdürlüğü görevine ise uzun yıllar televizyon yöneticisi olarak çalışan Erdoğan Aktaş arkadaşımızı getirdik. Her iki arkadaşımıza da yeni görevinde başarılar diliyorum.”

 



DOĞRU HABER ALINMASI KONUSUNDAKİ GÜÇLÜK



Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından konuşan Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Vural, bugün kurul olarak çok kapsamlı bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:



“Bu toplantı başkanımız Aydın Doğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Onun dışında en son yapılan atamayla Doğan Medyası'nın koordinasyonundan ve yayın politikalarından sorumlu olan sayın Mehmet Ali Yalçındağ kurula hitap etti. Burada kendisini tanıttı. Daha sonra toplantıya katılan genel yayın yönetmenlerimiz; hem televizyonlarımız hem de gazetelerimizin genel yayın yönetmenleri son toplantıdan bu yana ki gelişmeler hakkında kurula bilgi verdiler. Bu çerçevede karşılaştıkları bazı zorlukları anlattılar. Haber alınması konusunda, doğru haber alınması konusundaki güçlüklerden bahsettiler. Bütün bu hususlarda Doğan medya grubunun objektif yayıncılık ilkesine azami şekilde riayet edecek politika izlendiğini belirttiler. “



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin