Aydın Doğan: Adam gibi yapılırsa gazetecilik dünyanın en şerefli mesleğidir!

Doğan Holding Onursal Başkanı, Hürriyet Dünyası’ndaki tanıtım toplantısında konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Doğan: Adam gibi yapılırsa gazetecilik dünyanın en şerefli mesleğidir!

Hürriyet Dünyası, yeni bir kampanya ile okur ve izleyicilerinin karşısına çıktı. Herkesi Türkiye’nin ‘Hürriyet’ şarkısına katılmaya çağıran Hürriyet, buna ilham vermek üzere ‘Hürriyet Benim’ adlı bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında hazırlanan ‘Hürriyet Benim’ şarkısı ve klibi dün ilk olarak Hürriyet Dünyası yönetici ve çalışanları ile paylaşıldı. Toplumun her kesiminin, her fikrin kendisine yer bulduğu ve dün akşamdan bu yana televizyon kanallarında gösterilmeye başlanan bu kampanyanın, kendi Hürriyet şarkısını yazmak isteyenlere ilham vermesi hedefleniyor.



DÜNYANIN EN ŞEREFLİ MESLEĞİ



Hürriyet Dünyası’ndaki tanıtım toplantısına Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun yanı sıra, Hürriyet Dünyası yönetici, yazar ve çalışanları katıldı. Yayınların ekonomik özgürlüklerinin önemine değinen Aydın Doğan, araştırmacı gazetecilik, iyi haber-kötü haber ayrımı, objektiflik ve tarafsızlık gibi temel kavramlara ilişkin çok önemli tespitlerde bulundu. ‘Adam gibi yapılırsa gazetecilik dünyanın en şerefli mesleğidir. Biz bu şerefli mesleği sürdürmeye kararlıyız” diyen Aydın Doğan’ın konuşmasında verdiği mesajlar şöyle:



EKONOMİK BAĞIMSIZLIK KIYMETLİ



· Ülkemizde gazetelerin büyük bölümü ekonomik işletme olmaktan çıkmış hepsi patronların desteği ile yaşayan kurumlar haline geldi.  Çoğu kendi ayakları üzerinde durmakta zorlanıyor. Bu durum yayıncılık için çok tehlikeli bir durum. 

· Eğer bir yayının ekonomik bağımsızlığı yoksa, yayın özgürlüğü de yoktur. Bu durumda olan yayınlar ya kapanmak zorunda kalıyorlar ya da bir yere kapılanmaları gerekiyor. 

· Hamdolsun ki, Hürriyet, ekonomik bağımsızlığını sürdüren nadir yayınlardan biri. Biz Hürriyet olarak ekonomik bağımsızlığımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin