Ayda 18 bin dolar kazanma yöntemini açıkladı. Fatih Altaylı 'Bu paraları kazanmak istiyorlarsa' dedi ve duyurdu. Öğrencilere önemli tavsiye

Öğrencilerin mezun olduktan sonra 10, 20 bin dolarlık maaşla iş beklentisi sosyal medyada gündem olmuştu. Üniversite öğrencilerine tavsiye veren ünlü Gazeteci Fatih Altaylı, 'Eğer bu paraları kazanmak istiyorlarsa' dedi ve ayda 18 bin dolar kazanmanın yöntemini açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol
Ayda 18 bin dolar kazanma yöntemini açıkladı. Fatih Altaylı 'Bu paraları kazanmak istiyorlarsa' dedi ve duyurdu. Öğrencilere önemli tavsiye
Medyatava

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündem olan bir videoda, üniversite öğrencileri mezun olduktan sonra 10, 20 bin dolar maaş beklentisi olduğunu açıklamıştı.

Öğrencilerin bu maaş beklentisini değerlendiren Altaylı, ayda 17, 18 bin dolar kazandıracak meslekleri açıkladı.

İşte ayda 17, 18 bin dolar kazanmanın yöntemi.

"HANGİNİZİ İŞE ALSINLAR" 

"Hanginizi işe alsınlar, kim işe alacak" diyen Fatih Altaylı üniversitelerden her yıl yüz binlerce öğrencinin mezun olduğunu ve iş aradığını belirtti ve "Herkes proje çizerse o projeyi kim yapacak. Sonra dönüyorlar diyorlar ki çocuklar iş beğenmiyor. Sen eğitim sistemini yanlış kurarsan eleman geliştirmesini yanlış kurarsan çocuk tabi iş beğenmez. Çocuk da diyor ben üniversite mezunuyum anam babam bir sürü para harcadı diyor o da haklı." dedi.

Açıklamalarına devam eden Altaylı, "Meslek sahibi olmak başka bir şey üniversite bitirmek başka bir şey. Herhalde bu sene en az 150 bin 200 bin tane işletmeci mezun olacak abi 10 senede 2 milyon tane. Bu kadar işletmeciyi ne yapacaksınız ben bunu yıllar önce de yazdım. Bu kadar işletmeci sonunda hepiniz birbirinizi işletirsiniz kardeşim diye. Sistemin yanlışlıkları da bunlar zaten" dedi.

"BU PARALARI KAZANMAK İSTİYORLARSA BU İŞLERE GİTSİNLER"

Evinde bir arıza olduğunda usta çağırdığını söyleyen Altaylı, "Geliyor 2 saat 3 saat duruma göre bir şeyi tamir ediyor. Giderken de abi diyor parçası 500 TL, yan parçası vidası şusu busu bin TL benim de emeğim 3 bin TL. Helali hoş olsun benim yapmam mümkün değil kırarım. Günde benim gibi 5 yere gitse ve rahat gidiyordur, 15 bin lira... Ayda ne kadar eder 450 bin lira. Kaç dolar eder 17-18 bin dolar. Eğer bu paraları kazanmak istiyorlarsa bu işlere gitsinler. Ustalık mustalık bunlar daha iyidir. Açık söylüyorum çünkü oralarda açık var." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin