Ay Yapım'dan geleceğin iletişimcilerine hediye

Şirket, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne kurulacak yeni stüdyo için destekte bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ay Yapım'dan geleceğin iletişimcilerine hediye

Yaprak Dökümü, Aşk-ı Memnu, Ezel, Kuzey Güney, Karadayı ve 20 Dakika gibi birçok diziye imza atan Ay Yapım, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne tam teşekküllü  reji ve stüdyo ekipmanları hibe ederek destekte bulundu.



15 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen imza töreninde Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Selçuk, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Devran, Ay Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çatay, Ay Yapım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kerem Çatay ve Ay Yapım Genel Müdürü Mithat Topaç’ın katılımı ile bu desteğin Hibe Protokolü İmza töreninde imzalar atıldı.



Ay Yapım’ın, geleceğin iletişimcilerinin yetiştirildiği Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne hibe ettiği tam donanımlı 208 adet teknik ekipmanın içinde; seyyar reji, üç kamera, üç playout, bir prompter, stüdyo ışık ekipmanları ve reji masası bulunuyor. Böylelikle Marmara Medya Merkezi’nde yayın faaliyetini sürdüren Marmara Televizyonu da ikinci bir stüdyoya resmen kavuşmuştu.



Yapılan hibe protokolünde uygulamalı eğitimin, öğrencilerin iş hayatına kolay entegre olabilmesi ve sektörde başarılı olabilmek için gerekli olduğu konusu vurgulanarak, Marmara üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde uygulamalı derslerin, sektörden gelen profesyoneller tarafından verildiğine dikkat çekildi. 



Ay Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çatay konuşmasında, “Biz okurken bu gibi imkânlara sahip değildik. Kamera ile ilk defa TRT de staj yaparken tanıştık. Umarım bu ekipmanlar işinize yarar ve eğitim hayatınıza katkı sağlar” dedi.



İmza töreninin ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin de bulunduğu bir kokteyl düzenlendi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin