Ay maviye bürünecek. Mavi ay nedir, hangi gün görülecek. Mavi ay Türkiye'den görülecek mi. 30 Ağustos mavi ay saat kaçta izlenecek?

Mavi ay gök olayları takvimine göre aslında her ay görülür. Ancak her ay gerçekleşen dolunay bir ayda ikinci defa gerçekleşiyorsa buna mavi ay adı veriliyor. Gökyüzü meraklıları için görsel şölen yaşatacak mavi ayın izlenebileceği gün ve saat belli oldu. Peki mavi ay nedir, hangi gün görülecek? Mavi ay Türkiye'den görülecek mi? 30 Ağustos mavi ay saat kaçta izlenecek?

Google Haberlere Abone ol
Ay maviye bürünecek. Mavi ay nedir, hangi gün görülecek. Mavi ay Türkiye'den görülecek mi. 30 Ağustos mavi ay saat kaçta izlenecek?

Mavi ay etkileyici doğa olaylarından biridir. Eşsiz güzelliğiyle görenleri büyüleyecek mavi ay yılın en büyük ve en parlak ayı olacak.

Astroloji tutkunlarının heyecanla beklediği mavi ay nadiren gerçekleşen bir doğa olayıdır ve ikinci Dolunay olarak tanımlanır. 

Peki mavi ay nedir, hangi gün görülecek? Mavi ay Türkiye'den görülecek mi? 30 Ağustos mavi ay saat kaçta izlenecek?

MAVİ AY NEDİR, NASIL GERÇEKLEŞİR?

Mavi ay, dolunayın mavi tonlarda görünmesidir. Dünya'da meydana gelen volkanik patlama ve orman yangınlarının sebep olduğu toz bulutlarının hareketi esnasında dolunaya mavi renk gelir.

AY NEDEN MAVİ RENKTE OLUR?

Gökbilimciler aslında Ay'ın renginin değişmediğini, toz bulutları sebebiyle ayın mavi rengini aldığını belirtiyor.

MAVİ AY HANGİ GÜN GÖRÜLECEK?

Mavi ay 30 Ağustos 2023 Çarşamba günü meydana gelecek.

MAVİ AY TÜRKİYE'DEN GÖRÜLEBİLECEK Mİ?

Mavi ay Türkiye'den de izlenebilecek.

MAVİ AY SAAT KAÇTA?

Mavi ay Türkiye saatiyle 04.36'da zirveye ulaşacak.

SATÜRN DE GÖRÜLEBİLECEK

NASA'ya göre 30 Ağustos 2023 Salı gecesinde gökyüzünde Satürn de görülebilecek. Satürn Türkiye saati ile 03.42 sıralarında Ay'ın yakınında olacak ve gece ilerledikçe Ay'ın etrafında saat yönünde dönüyormuş gibi dönecek.

BİR SONRAKİ MAVİ AY NE ZAMAN?

NASA'ya göre  dolunayların yaklaşık yüzde 25'i süper Ay, yüzde 3'ü ise mavi aydır. NASA mavi ayların her iki ila üç yılda bir göründüğünü belirtiyor. Dolunaylar arasında kabaca 29,5 gün olduğu için şubat ayında hiçbir zaman mavi ay görülmeyecek. Çünkü ortak yılda yalnızca 28 gün ve artık yılda 29 gün bulunuyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin