Avusturya’dan en radikal koronavirüs yasağı geldi: Aşısızlar sokağa çıkamayacak

Koronavirüs salgını dünya çapında çapında can almaya devam ediyor. Her gün binlerce insan ölüyor. Uzmanlar koronavirüs salgınına karşı en etkili silahın aşı olduğunu söylüyor. Bazı ülkeler aşı olmayanlara kısıtlamalar getiriyor. En radikal aşı kararı Avusturya’dan geldi. Avusturya’da aşısızlar sokağa çıkamayacak. 10 gün boyunca, aşı yaptırmayanların sokağa çıkmasına sadece belirli durumlarda izin verilecek. Türkiye'de de aşı olmayanlara bazı durumlar PCR testi zorunluluğu getirilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya’dan en radikal koronavirüs yasağı geldi: Aşısızlar sokağa çıkamayacak

Avrupa ülkelerindeki koronavirüs vakaları artmaya devam ederken, Avusturya hükümeti sadece aşısızları kapsayan kapanma kararı aldı. Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, vaka sayılarının rekor seviyelere yükselmesi nedeniyle Covid-19 aşısını tamamlamayanlar için yarından itibaren kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Dokuz federal eyaletin yöneticileriyle yaptığı görüşmeden sonra basın toplantısı düzenleyen Schallenberg, "Aşılama oranını yükseltmemiz gerekiyor. Oran, utanç verici derecede düşük" dedi.

 Sağlık Bakanı Wolfgang Mueckstein'in açıkladığı ayrıntılara göreyse, bu kararla birlikte ülkede aşı yaptırmayan kişilerin sadece işe gitmek ve zaruri alışverişler gibi sınırlı sayıda gerekçeyle sokağa çıkmasına izin verilecek. Yasağın ilk olarak 10 gün süreceğini söyleyen Avusturyalı bakan, 12 yaş ve altının bu karardan muaf olacağını da ekledi.

Batı Avrupa’da en düşük aşılama oranına sahip ülkelerden biri olan Avusturya’da halkın yaklaşık yüzde 65’i tam aşı olmuş durumda.

Avusturya'da şu an 437 kişi Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor. Hükümet daha önce yoğun bakımdaki hasta sayısı 600'ü aştığında aşısızlar için kapanma tedbirleri uygulayacağını duyurmuştu.

 Avusturya'da aşısızlar 8 Kasım'dan beri restoran ve otel gibi yerlerin yanı sıra 25'ten fazla kişinin katıldığı etkinliklere alınmıyor. Batı Avrupa ülkeleri arasında en düşük aşılanma oranlarından birine sahip olan Avusturya'da nüfusun yüzde 65'i tam aşılı. Nüfusun yüzde 67,8'iyse en az bir doz aşı yaptırmış durumda.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin