Avustralyalı kadın yolculardan Katar'a zorla soyularak jinekolojik muayeneden geçirilme davası

Ekim 2020'de Doha'daki havaalanında zorla soyularak jinekolojik muayeneden geçirilen Avustralyalı kadın yolcular Katar hükümeti, Katar Sivil Havacılık Dairesi, Katar Havayollarına saldırı, darp, yasadışı muayene, özgürlüğü tahdit suçlamalarıyla dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Avustralyalı kadın yolculardan Katar'a zorla soyularak jinekolojik muayeneden geçirilme davası

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı'nda zorla soyularak jinekolojik muayeneden geçirilen Avustralyalı kadın yolcular, Katar hükümeti, Katar Sivil Havacılık Dairesi, Katar Havayollarına dava açtı. Bu üçlüyü saldırı, darp, yasadışı muayene, özgürlüğü tahditle suçlayan kadınlar, resmi özür, tazminat ve prosedür değişikliği talep ediyor.

Tuvalette yeni doğmuş bebek bulununca

Ekim 2020'de Hamad Havaalanı'ndaki tuvalette yeni doğmuş bir bebeğin bulunması üzerine, Sidney'e gidecek uçaktan silahlı muhafızlar tarafından indirilip ambulanslara bindirilen, burada hemşireler tarafından zorla soyularak jinekolojik muayeneden geçirilen ve bunun neden yapıldığına dair açıklama sunulmayan kadınlar, yaşadıklarını 'devlet onaylı saldırı' diye nitelemişti. Olaya uluslararası kınama yağmıştı. Ama o zamandan beri Katar'dan özür tweeti ve bir havaalanı yetkilisine tecilli hapis cezası dışında somut bir adım gelmedi.

Etiketler kadın muayene katar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin