Avukat Zafer İşeri siber dolandırıcılıkla ilgili uyardı: Bu link ve SMS'lere dikkat! İnternet üzerinden alışveriş yapanlara hayati uyarı geldi

Avukat Zafer İşeri Medyatava TV Gündem programına konuk oldu ve son dönemlerde iyice artış gösteren siber dolandırıcılıkla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Gündelik hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen sosyal medya yoluyla sahte kazanç mesajları atılıyor, hesaplar çalınıyor ve birçok mağdur paralarını kaybediyor. Aynı şekilde SMS veya arama yoluyla da kendilerini savcı, emniyet mensubu gibi göstererek insanları kandıran dolandırıcılar var.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Avukat Zafer İşeri siber dolandırıcılıkla ilgili uyardı: Bu link ve SMS'lere dikkat! İnternet üzerinden alışveriş yapanlara hayati uyarı geldi

Medyatava TV Gündem programına konuk olan Av. Zafer İşeri siber dolandırıcılık hakkında önemli açıklamalar yaptı. Ekonominin kötüye gitmesiyle artış gösteren siber dolandırıcılık, sosyal medya kullanımının çok yaygın hale gelmesiyle iyice arttı. Vatandaşların sürekli şüpheci olması hakkında uyarılarda bulunan İşeri,  "Vatandaşlar şüpheci olmalı, hayatın olağan akışı dışında herhangi bir davranışa niyet etmemeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Günümüzde sadece sosyal medyadan değil, SMS ve telefon yoluyla da insanların paralarını alıyorlar. Bu konuda da son derece hassas davranmak gerektiğinin altını çizen İçeri daha önce yaşanmış dolandırılıcık hikayesiyle ilgili can alıcı bir örnek verdi.

İşte o açıklamalar 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin