Avrupalı belediye başkanları Uğur Dündar'ı 'Orkestra şefi' sandılar. Ekrem İmamoğlu, Dündar'ı 'maestro' olarak tanıttı, belediye başkanları 'Orkestra şefi mi?' diye sordu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası kararı ve hemen ardından başlayan İçişleri Bakanlığı 'terör' soruşturması sonrasında Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu'nu ziyaret edip desteklerini sundular. Buluşmada usta gazeteci tv100 programcısı Uğur Dündar da yer aldı. İmamoğlu, konuklara Uğur Dündar'ı 'maestro' olarak tanıtınca olanlar oldu!

Google Haberlere Abone ol
Avrupalı belediye başkanları Uğur Dündar'ı 'Orkestra şefi' sandılar. Ekrem İmamoğlu, Dündar'ı 'maestro' olarak tanıttı, belediye başkanları 'Orkestra şefi mi?' diye sordu

İtalya’nın Floransa Belediyesi, kentinde düzenlemeyi planladığı ‘Büyüyen ve Gelişen Şehirler Belediye Başkanları ile Buluşma’ toplantısını İstanbul’a taşıdı. 

ANKA’nın haberine göre İBB’nin Saraçhane’deki binasındaki buluşmaya İmamoğlu, Floransa Belediye Başkanı ve EUROCİTİES Başkanı Dario Nardella, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Hannover Belediye Başkanı Belit Onay ile EUROCITIES Genel Sekreteri Andre Sobczak katıldı.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yazılı; Utrecht Belediye Başkanı Sharon Dijksma, Linz Belediye Başkanı Klaus Luger ve Hamburg Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher de buluşmaya video-mesaj yolladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay hapis cezası alması ve İBB’ye ‘kayyım’ hazırlığı nedeniyle İmamoğlu’na desteklerini ileten başkanların mesajları kısaca şöyle:

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella: “İmamoğlu, Avrupalı ve Avrupalı olmayan belediye başkanları olarak bizim için kesinlikle önemli bir ilham kaynağıdır.”

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo: “Değerli Ekrem, Türkiye’de olduğu gibi Fransa’da da hepimizin derinden bağlı olduğu demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün en temel ilkelerini baltalayan bu kabul edilemez durum ve akıl almaz ceza karşısında tam dayanışma ve desteğime sahipsiniz.”

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis: “Bizler, büyük laflar etmeye değil, Ekrem İmamoğlu’na desteğimizi pratik ve tek yürek olarak ifade etmeye geldik. Bugün, iki kez seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı sansürleniyorsa, yani ifade özgürlüğü ayaklar altına alınıyorsa o zaman yarın Türkiye’de demokrasiye ne olacak? Vatandaşlar için şafak vakti ne zaman?”

Hannover Belediye Başkanı Belit Onay: “Şehirler, kalkış ve yeni başlangıçlar noktasıdır. Birlikte yaşamanın farklı bir çerçevesini oluştururlar. Kentler, demokrasinin, sosyal adaletin ve sorun çözme becerilerinin doğrudan etki ettiği ve haklı olarak talep edildiği yerlerdir. Bu nedenle şehirler olarak, fikir alışverişinde bulunmak ve en iyi çözümler üzerinde çalışmak için ağlara ihtiyacımız var.”

Utrecht Belediye Başkanı Sharon Dijksma: “İmamoğlu, şehrini daha adil ve sürdürülebilir bir yere dönüştürmek için gereken cesareti göstermektedir. Kendisi, bu misyonu nedeniyle engellenmek ve yargılanmak yerine desteklenmelidir. Belediye Başkanı İmamoğlu’nu ve demokratik değerlerimizi korumadaki önemli rolünü tamamen destekliyorum.”

Linz Belediye Başkanı Klaus Luger: “Sevgili dostum Ekrem, sana sadece bir şeyi vurgulamak istiyorum: Sen, demokrasi için çok şey yapmış insanlardan birisin. Umarım istişareleriniz iyi bir şekilde sonuçlanır ve umarım önümüzdeki haftalarda ve aylarda İstanbul’da, Türkiye’de kazanan demokrasi olur. Çok teşekkür ederim, her şey gönlünüzce olsun. Her zaman sizin yanınızdayım.”

Hamburg Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher: “Sayın İmamoğlu, 2019 yılında iki kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandınız. Bu önemli, geleneksel şehrin belediye başkanı olarak görevlerinizi yerine getirmeniz ve siyasi çalışmalarınızı sürdürmeniz için size tüm başarı dileklerimi iletiyorum.”

Uğur Dündar'ı orkestra şefi sandılar

Öte yandan yakında tv100'de 'Uğur Dündar ile Haftanın Panoraması' programı yakında başlayacak olan usta gazeteci Uğur Dündar da destek için gelen belediye başkanları toplantısında yer aldı.

Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlarına Uğur Dündar'ı tanıtırken 'Maestro' olarak duyurması üzerine ilginç bir durum oluştu.

Uğur Dündar o anları sosyal medyadan paylaştı ve şu ifadeyi kullandı: İBB Bşk.@ekrem_imamoglu'na desteğe gelen Eurocities Belediye Başkanlarının toplantısını izleyen gazeteciler arasındaydım. Sn.İmamoğlu konuk Başkanlara beni "maestro"olarak tanıtınca "Orkestra şefi mi?"diye sordular."Keşke öyle olsaydı!1970 den beri habercilik yapıyorum!"dedim.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin