Avrupa'da grev dalgası büyüyor

Avrupa’nın en büyük ekonomilerine sahip Almanya ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede ücretli çalışanlar, artan yaşam maliyetleri, yükselen gıda ve enerji maliyetleri ve yüksek enflasyon nedeniyle sokağa çıkıyor. Bir çok ülkede binlerce işçi grevde, protesto gösterileri büyüyor. İşte Avrupa’da son durum…

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da grev dalgası büyüyor

Artan yaşam maliyetleri, bunun karşısında uygulanan kemer sıkma politikaları ve ücretli çalışanların haklarının erimesi, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere dünyadaki çatışmalı ortamın ülke ekonomilerine yansıması… Avrupa ülkeleri grev ve toplu gösteri dalgasıyla karşı karşıya.

Özellikle gıda fiyatlarındaki ve bununla birlikte kira ve enerji fiyatlarındaki yüksek artış ücretli çalışanları sokağa döküyor.

İngitere’de birçok sektörde sendikaların iş bırakma eylemleri sürerken 150 üniversitede 170 binden fazla akademisyen de 30 Kasım’da greve çıkmaya hazırlanıyor.

Otobüs şoförlerinin 22 Kasım’da başlattığı 10 günlük greve makinistler, hemşireler ve kamu görevlileri de katılmaya hazırlanıyor.

İspanya’da ise kamyoncular, demiryolu işçileri ve doktorların grevi devam ederken pek çok sektörde de grev hazırlıkları ve protesto eylemleri sürüyor.

Avrupa devi Almanya ise çalışanlar yüksek enflasyon, gıda fiyatlarındaki yüksek artış ve Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle yaşanan yüksek enerji maliyetleri nedeniyle gösterilere hazırlanıyor.

Avrupa'da grev dalgası büyüyor

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin