Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne oldu. 4 Mayıs Avrupa Merkez Bankası faizleri yükseltti mi serbest mi bıraktı. İşte ECB faiz kararı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı merakla bekleniyordu. Geçtiğimiz gün FED faiz kararının açıklanmasının ardından bugün ECB faiz kararı açıklandı. FED, faizleri 25 baz puan yükseltme kararı almıştı. Peki Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? 4 Mayıs Avrupa Merkez Bankası faizleri yükseltti mi serbest mi bıraktı? İşte ECB faiz kararı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne oldu. 4 Mayıs Avrupa Merkez Bankası faizleri yükseltti mi serbest mi bıraktı. İşte ECB faiz kararı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı belli oldu. 

FED 2-3 Mayıs'ta yapılan toplantının ardından geçtiğimiz gün akşam saatlerinde faizlerin 25 baz puan artırıldığını açıkladı. Bununla birlikte faizler 4,75-5.0 aralığına yükseltildi.

Peki Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? 4 Mayıs Avrupa Merkez Bankası faizleri yükseltti mi serbest mi bıraktı? İşte ECB faiz kararı.

ECB FAİZ KARARI NE OLDU?

ECB mayıs ayı faiz kararı toplantısı 4 Mayıs'ta yapıldı. ECB, mayıs ayı politika toplantısının ardından faiz oranlarını 25 baz puan (bps) artırdığını açıkladı. 

Bu kararla ana refinansman işlemlerinde faiz oranı yüzde 3,75'e, marjinal kredilendirme imkânında faiz oranı yüzde 3,75'e, mevduat kolaylığında faiz oranı ise yüzde 3,25'e çıktı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası faizleri yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutma kararı aldı. 

NİSAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE OLDU?

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %43,68, aylık %2,39 oldu

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %2,39, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,21, bir önceki yılın aynı ayına göre %43,68 ve on iki aylık ortalamalara göre %67,20 olarak gerçekleşti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin