Avrupa Konseyi'nin medya raporu Türk heyetini böldü

Türkiye'ye kırık not veren Johansson raporu, Türk heyetinin CHP'li üyeleri "evet" derken AK Partili üyeler, ret oyu kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Konseyi'nin medya raporu Türk heyetini böldü

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türkiye'de medya özgürlüğüne kırık not veren Johansson raporu ve beraberindeki karar metninin kabul edilmesinin yankıları sürerken Türk heyet üyeleri rapor konusunda ikiye bölündü.

İsveçli Mats Johansson tarafından kaleme alınan "Avrupa'da Medya Özgürlüğünün Durumu" başlıklı rapor ve beraberindeki karar metni, AKPM'nin Strazburg'daki genel kurul oturumunda sosyalistlerin desteği ve oy çokluğuyla kabul edildi.



Oy çokluğuyla onaylanan karar metninde, medya özgürlüğü alanında özellikle Türkiye, Rusya, Macaristan, Belarus, Gürcistan, Azerbaycan ve Moldova'nın ön plana çıkarılması dikkat çekti.



Türk heyetine yakın kaynaklara göre, Johansson raporu ve buna ilişkin karar metninin onaylandığı oturumda Türk heyeti ikiye bölündü. 



Heyetin CHP'li üyeleri Gülsün Bilgehan, Haluk Koç ve Deniz Baykal Sosyalist Grup üyeleriyle birlikte Türkiye'deki tutuklu gazetecilere dikkat çekerek kararın lehinde oy kullanırken raporu "taraflı" olarak niteleyen AK Partili üyeler ise "hayır" dedi. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin