AVRUPA E-DEVLET BAKANLAR KONFERANSI ´SANAL ORTAMDA DEVLET BÜROKRASİSİ´ YARATILMASI KARARI İLE SONA ERDİ

47 ülkeden 1200´e yakın katılımcının bulunduğu toplantının sonunda kabul edilen karar metninde, sanal ortamda bir devlet bürokrasisi yaratılarak, vatandaş hizmetlerinin kolaylaştırılması, verimli ve şeffaf bir hizmet sunulması ve rekabetin güçlendirilmesi esas alındı.

Google Haberlere Abone ol
AVRUPA E-DEVLET BAKANLAR KONFERANSI  ´SANAL ORTAMDA DEVLET BÜROKRASİSİ´ YARATILMASI KARARI İLE SONA ERDİ

İtalya'nın kuzeyindeki Como gölü kıyısındaki Erba Villası'nda iki gündür devam eden ikinci Avrupa e-devlet bakanlar konferansı sona erdi.

47 ülkeden 1200'e yakın katılımcının bulunduğu toplantıda, Türkiye'yi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener temsil etti.

Kabul edilen karar metninde, sanal ortamda bir devlet bürokrasisi yaratılarak, vatandaş hizmetlerinin kolaylaştırılması, verimli ve şeffaf bir hizmet sunulması ve rekabetin güçlendirilmesi esas alındı.

Karar metnine onay verilen ülkeler AB, AB'ye adaylığı kabul edilen 10 ülke, AB'ye adaylık müzakeresini yürüten ülkeler ve bazı EFTA ülkeleri olarak sıralandı.

İtalyan Teknolojik Yenilikler Bakanı Lucio Stanca, karar metninin, AB içindeki bir komisyon tarafından pratiğe dönüştürüleceğini ve 20 Kasım'daki Avrupa Konseyi toplantısında kaydedileceğini açıkladı.

İlki 2002 Kasım ayında Brüksel'de yapılan e-devlet konferansının sonuç metnindeki ifadelerde, "toplumsal bilgilendirme alanında e-devlet uygulamasının resmen tanındığı" ifade edildi. Kamu yönetimi sektörünün modernleşmesinde, verimlilikte, üretimin genişlemesinde "anahtar" bir sistem olarak nitelenen e-devletin Avrupa'da rekabeti artırıcı bir unsur olacağı da kaydedildi.

Karar metninde, e-devletin geliştirilmesiyle, kamu sektörünün şeffaflığının artacağı, Avrupa vatandaşlarının yaşam kalitesinin yükseltileceği, hükümetin farklı birimlerinde işbirliğinin artacağı ve Avrupa'da modern yönetime ulaşmaya yardımcı olunacağı bildirildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin