Avrupa Birliği ile NATO ortak görev gücü başlattı. Altyapıya yönelik tehditler belirlenip açıklar giderilecek

Avrupa Birliği ile NATO ortak görev gücü başlattı. Amaç kritik altyapıya yönelik tehditlerin belirlenmesi ve açıkların giderilmesi olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği ile NATO ortak görev gücü başlattı. Altyapıya yönelik tehditler belirlenip açıklar giderilecek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB Komisyonu üyelerinin savunma ve güvenlik konulu toplantısına katılmadan önce basına açıklama yaptı.

Von der Leyen, AB ve NATO'dan uzmanların kritik altyapıya yönelik tehditleri ve stratejik olarak kırılgan alanları belirleyerek, bunların giderilmesi için çalışacakları bir ortak görev gücü kurduklarını duyurdu.

Uzmanların ilk aşamada ulaşım, enerji, dijitalleşme ve uzay alanlarına odaklanacağını, bunlarla ilgili bulguları AB ve NATO üyeleriyle paylaşacağını dile getiren von der Leyen, bilgi ve uzmanlık paylaşımı ile erken uyarının ortaklığın temelinde yer alacağını ifade etti.

Von der Leyen, Stoltenberg'in de katılacağı savunma ve güvenlik konulu toplantıda Ukrayna'ya her alanda verilecek desteğin ve Avrupa üzerindeki tehditlerin ele alınacağını söyledi.

Stoltenberg de dün AB ile NATO'nun işbirliklerini bir üst seviyeye taşımak için ortak deklarasyon imzaladığını anımsatarak, artan jeopolitik rekabet, güvenliği tehdit eden teknolojiler, iklim değişikliğinin güvenliğe olumsuz etkileri gibi alanlarda birlikte çalışacaklarını söyledi.

Bugün başlatılan NATO-AB görev gücünün kritik altyapıyı, teknolojiyi, arz zincirlerini potansiyel tehditlere karşı daha dayanıklı hale getirmeyi hedeflediğini vurgulayan Stoltenberg, Ukrayna'ya destek verilmesinin önemine değindi.

Stoltenberg, ABD, Fransa ve Almanya'nın piyade savaş araçları ve hafif tanklar verme kararını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin